Képgyár

"Ilyet én is tudok csinálni."
"Ezt nevezik művészetnek?"
"Régen bezzeg tudtak festeni."
"Na, ezt én is kiraknám otthon."
"Afrikában közben éheznek."
Fotó, képzőművészet, építészet, látható és láthatatlan dolgok.

Friss topikok

IndaFotó képek

Linkblog

Lesz politikai graffiti Magyarországon?

2009.03.31. 16:18 Földes András

A politikai graffiti nem az, amikor valaki alkoholos filccel felírja a buszülésre, hogy Gyurcsány takarodj, vagy hogy Orbánnak nincs is programja.

A politikai graffiti ennél ötletesebben, a helyzetre és a környezetre reflektáltan foglalkozik aktuális kérdésekkel. A politikai graffiti egyébként a demokrácia két szélsőséges pozíciójában jellemző.

1. Azokon a helyeken, ahol benne van a köztudatban, hogy mindenki beleszólhat az ország ügyeibe. A túl erős igazságérzettel rendelkezők pedig firkálnak is a témában, azon az alapon, hogy szerintük a köztereken nem csak annak van joga az arcunkba nyomni az üzenetét, aki elég pénzzel rendelkezik.

2. A másik végletet pedig azok az országok jelentik, ahol az embereknek nincs más lehetőségük, hogy elmondják, szerintük a politikusok lopnak, az ország pedig a teljes csőd felé halad.

 

foldesandras: gyurcsanytabla

Fotó: Foxx

Magyarország eddig valahol a két szélsőség közt volt, mert unalmas, zsigeri firkákon túl nem produkált értékelhetőt a felidegesített utca embere. Eddig, amikor is kicsit elkésett, de azért remek gyurcsányos tábla képével lepett meg minket egyik olvasónk.


Mivel táblákkal eddig tudtunkkal csak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), foglalkozott, összekötőnkön keresztül felvettük a kapcsolatot a párt sajtósával, aki azt üzente: a táblát nem ők készítették, mivel ilyen direkt politikai témáktól ők tartózkodnak. Ami egy párttól furcsa ugyan, de a jelenlegi politikai helyzetben akár érthető is.

A politikai graffiti megjelenése minket mindenesetre bizalommal tölt el, hiszen ez nyilvánvalóan a demokrácia szélsőségesen jó állapotáról tanúskodik.

Update: Az MKKP eljuttatta szerkesztőségünkbe legújabb, hétfői munkáját, amely szintén politikai témájú, de kevésbé direkt darab. Balra láthatják.

 

Tudjon meg többet a legendás szegedi graffitis pártról exkluzív harctéri tudósításunkból >>>



 

9 komment · 1 trackback

Címkék: budapest politika magyarország graffiti

A bejegyzés trackback címe:

https://kepgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr891037693

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Földosztást a Szíriuszon! – Beszélgetés Kovács Gergővel, az MKKP alapítójával 2009.11.23. 17:59:58

Ha most vasárnap lennének a választások, bekerülne-e a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a parlamentbe? A kampányt valószínűleg megnyernénk, a választást valószínűleg megint elcsalnánk, mint 3 éve, és megint nem vennék figyelembe a Szíriuszról késve ér...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

intermundium 2009.03.31. 18:14:43

Tehetséges srác. Kíváncsi vagyok mit fog csinálni egyetem után. Keresd meg egy pár év múlva.

Missing Link 2009.03.31. 18:49:43

sztem szellemes alkotás

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.03.31. 21:17:40

Nálunk amúgy is az a faramuci helyzet állt elő, hogy a radjobb térfél figurái rángatják előre a 'kultúrát' ezeken a tereken (óriás blogközösség, valóban pofátlan gerillaweboldal, stb.), aztán amennyire mindenki más igyekszik távol tartani magát a politika minden fajtájától, nem lennék meglepve, ha a street art ezen vonalát is valahol ott vennék fel.

ha pedig tévedek, az nem baj, hanem sőt!

Pomme 2009.03.31. 21:40:58

Én még anno a notanxos mszp majálisra készítettem ilyesmit, két pólótervet, persze csak digibe. Akkor még élénken élt a tankelkötés mozzanata, no meg a demszki féle trakesztáblás demokráciafelfogás.

MSZP fan póló:
w3.externet.hu/~beck/kog/MSZP_notanks.jpg

Szadesz fan póló:
w3.externet.hu/~beck/kog/SZDSZ_notraktorz.jpg

intermundium 2009.03.31. 21:43:33

mi lehet az mkkp-s fiúval?

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2009.04.01. 00:37:38

ezzel megkeresni az mkkp-t és ebből egy posztot kerekíteni most így hirtelen egy kicsit ijesztőnek tűnik.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.04.01. 00:59:25

dolgozik még, ha néha arra járok, feltűnik egy s más újabb cucc, meg frissíti is az oldalt jól.
süti beállítások módosítása