Képgyár

"Ilyet én is tudok csinálni."
"Ezt nevezik művészetnek?"
"Régen bezzeg tudtak festeni."
"Na, ezt én is kiraknám otthon."
"Afrikában közben éheznek."
Fotó, képzőművészet, építészet, látható és láthatatlan dolgok.

Friss topikok

IndaFotó képek

Linkblog

A semmit követelte röhögve a tüntető tömeg

2009.06.20. 23:52 Földes András

"Azok közé tartozol, akik nem akarnak semmi különöset, de amellett szívesen kiállnának?"

Részlet a szervezők felhívásából

„Mit akarunk? Semmit! Mikor? Soha!” A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előtt gyülekező tüntetők hosszú percek óta skandálják követeléseiket, amelyek azonban nem találnak meghallgatásra. A hivatalból senki nem merészkedik elő, hogy átvegye a petíciót, és kísérletet tegyen a párbeszédre.

Pedig követelésből van elég. „Holnap legyen tegnap!” „Oszlassanak fel!” „Nagyszínpad!” „Gyök alatt van itt mindenki, tessék már négyzetre emelni!”

foldesandras: altalanos tuntetes 016

Kattintson ide, és nézze meg, miért érdemes tüntetni!

A további transzparensekből a tüntetők holisztikus eszmerendszerére következtethettek volna a KSH érdeklődő illetékesei: „Éljen a giccs”, „Ebédelni mentem”, továbbá „Fej, tor, potroh!”

Ez utóbbit egyébként hosszasan kántálja is a 2-300 fős tömeg, amíg meg nem jelenik a lépcsőkön a főszervező, Kovács Gergely, aki egyébként az ország egyetlen izgalmas köztéri és közéleti hekkercsapatának, a Kétfarkú Kutyapártnak a vezetője és egyetlen tagja.

A pártvezető hangosbeszélőn bejelentette: „Követeljük, hogy haladéktalanul, úgy egyetemesen, mint egyébként, külön eseti megvizsgálás nélkül, mindenkire egyenlő arányban, a képességeihez mérten, politikai hovatartozás nélkül, vallás és ruhamárkára tekintet nélkül, különálló csoportokban, betartva a vonatkozó uniós ajánlásokat, és szabálymódosításokat idegenbe szakadt honfitársainkkal karöltve, minél előbb!”

A tömeget láthatóan nem lombozza le, hogy nem indul meg a kulturált és demokratikus alapokon nyugvó diskurzus a hivatallal. Ami tulajdonképpen a lényege is az Általános Tüntetésként meghirdetett szombat esti demonstrációnak.

Ha most itt ülne mellettem Dessewffy Tibor, nyilván a politikából és közéletből kiábrándult fiatalokról, az eszmék korrodálódásáról, és a valódi érdekképviselet hiányáról mondana nekem szomorú dolgokat. Amellyel egyrészt zavarna a munkában, másrészt viszont nem lenne igaza annyiban, hogy a tüntetésen pont a szomorúságnak nem volt semmi nyoma.

Sőt, ennyi röhögést egy tömegben legfeljebb a High Times éves termékminta-bemutatóján lehet tapasztalni. Az Általános Tüntetés, amely nem folyik semmiért, nem akar semmit elérni, és amelyen csak konkrét követeléseket nem tartalmazó transzparenssel lehet részt venni, láthatóan felszabadítóan hat az emberekre. Az átlagéletkor ugyan 25 körül mozog, de az elszórtan álló idős hippik, entellektüellek és senior technósok is ugyanolyan kajánul vigyorognak, mint a másodéves egyetemisták.

foldesandras: altalanos tuntetes 086

Itt tekintheti meg az összes követelést nagy méretben!

Csak hogy érezhető legyen, mennyi kraft van a dadaizmus és nihilizmus közt egyensúlyozó demonstrációban, megemlítem, hogy a meglepően nagy tömeg a zuhogó esőben is hajlandó egy órán keresztül vonulászni a Mechwart liget környékén, csak azért, hogy hülye táblákat lengethessen.

„Nem voltam még soha tüntetésen” – meséli közben a „Döntsenek helyettem” feliratot tartó, csurom vizes srác. Felsorolja, hogy melyik párt rendezvényére nem menne el, de mire a végére ér, nem maradt egyetlen politikai erő sem. A Critical Mass szervezésében vett részt, jut az eszébe, meg ha lenne tüntetés az Indexért, azon is megjelenne.

Megkérdezem a „There is no spoon!” követeléssel érkezett lányt is, aki bevallja, eddig még eszébe sem jutott, hogy bármilyen tüntetésére elmenjen. Meglepő módon a mostani esemény tapasztalataiból azt a következtetést szűrte le, hogy a dolog mégis érdekes, és legközelebb majd kipróbál egyéb demonstrációkat is. Nem akarom kiábrándítani, úgyhogy barátságosan bólogatva lemaradok.

foldesandras: altalanos tuntetes 121

Fotó: Földes András

Végül egy tudatosabbnak tűnő felvonulóhoz fordulok, aki azonban nem hajlandó megszólalni, viszont minden kérdésemre felmutatja a kört, háromszöget és négyzetet hirdető tábláját. Nem értem, miként is értelmezzem a geometriai alakzatokat az aktuálpolitika tükrében, csak annyit veszek észre, hogy könnyed hangulatba kerültem, pedig éppen elindult a hideg esőlé a gerincem mentén.

268 komment

Címkék: budapest botrány kétfarkú kutyapárt

A bejegyzés trackback címe:

https://kepgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr781197939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Perselus Piton · http://www.weirdhungary.blogspot.com/ 2009.06.21. 12:39:21

aki ebben a helyzetben mosolyogni merészel, az HAZAÁRULÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!

t a m á s 2009.06.21. 12:46:29

Hát akár hiszitek akár nem, mi 1965-ben egy kis csoporttal egyszer "felvonultunk" - ÜRES táblákkal. Akkor ez nagy merészség volt.
A "Fejlövés" c. film ezt fel is dolgozta (Kovács Kati fiatal táncdalénekes volt a főszereplője)

Persze akkor más volt a mondanivalója. Más, diktatórikus rendszer volt.

Lehet hogy a dolog most újra aktuális lesz? (vagy már az?)

Perselus Piton · http://www.weirdhungary.blogspot.com/ 2009.06.21. 12:49:36

"nyugodjatok meg nem rajtatok nevetünk, veletek nevetünk"

marxcie · http://www.kerekparosklub.org/milyen-erveket-ne-hasznalj-amikor-biciklisekkel-vitatkozol-0 2009.06.21. 13:00:19

minek vitatkoztok az ilyen eino meg kismogyi fele formakkal? olyan csolatasuk van amihez a mesterlovesz puska igazabol tolcser.

fotóbolt 2009.06.21. 13:10:23

Szerintem Photobolt... :)
meg százhetvenötödik...
Ja és hova tűnt G.G. ? :)
Szerintem lássuk azt amiről ez a "tüntetés" szól...
Mi lenne, ha csak nevetne mindenk egy jót, miképpen én is tettem a képeket nézve?

Bergeroth 2009.06.21. 13:12:28

Kb. annyi értelme van egy "igazi" tüntetésnek, mint ennek itt. Ha még nem tünt volna fel.
Ez a tüntetés egy fricska akart lenni.
Aki nem látja benne az iróniát, azt csak sajnálni tudom.

neurotikk! (törölt) 2009.06.21. 13:34:55

@eino.: lazits, a vegen el fogsz torni. : )
A zaszloval nincs gond csak azokkal akik eloszeretettel hangosan lengetik manapsag a sajat velemenyuk neveben. Akik csak egyfelekeppen tudnak elni, nem tudnak elfogadni mas gondolatot, szoval a helyett, hogy sajat magukat valtoztatnak meg az egesz vilagot akarjak, aki maskent gondolkodik mint ok az mar nem megy be a hajuk ala, azok mar bogarak vagy mi. Az ilyenek nem jok a szomszedban mert azt figyelik ki mit csinal maskent es raszolnak, hogy ne csinalja maskent es meggyoznek mikor nincs is miert.
Majd ha a merev alakok leszoknak arrol, hogy magyar zaszloval hangoskodnak es magukat tartjak magyar mintapeldanak akkor majd nem az ilyen alakok ugranak be ha valaki kifuggeszti a haza ele, hanem vidam nyitott csaladapak, es akkor mindenki puszival koszon majd a tetovalt vastagnyakuaknak is.
Nem lehetne mast hasznalni magyar zaszlo helyett a lengetesi celra? Mondjuk egy baywatch furdolepedo?
Szoval reszemrol krumplisteszta es hordjunk fel mindent a padlasra.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 13:37:04

@átlátó: sok zárójelet használni RETTENETES ősi román szokás.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 13:39:38

@t a m á s: Abban az időben az oviban volt dömperetek? Nekem már az csak műanyag jellegtelen IFA szerű jutott. A rámkövetkező generáció bezzeg kamazozhatott.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 13:41:33

@eino.: csak komolyan. Ha NAGYBETŰT használsz, az még jobb.

vbgf 2009.06.21. 13:42:24

Unatkozó liberális, kozmopolita pesti emberek

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 13:47:42

az egészség nem fertőzéssel terjed.

Csomorkány 2009.06.21. 13:59:41

Én mindig szerettem diáktüntetésekre járni anno, a jó öreg 90-es években. Még azokat is élveztem, amikről utóbb beláttam, hogy színtiszta baromság volt elmennem, mert csak manipuláltak.

Tuti, hogy az Általános Tüntetést is élveztem volna. És még utólag sem szégyellném.

Azért az ötlet eredetiségét megkérdőjelezném, ott van Jaroslav Hasek pártja 1912-ből, a Mérsékelt Keretek Közötti Haladás Polgári Pártja, és a fő jelszó, hogy "Tiltakozunk a mexikói földrengés ellen!" Ja, a lengyel sörpárt meg parlamenti befutó lett néhány éve.

Ha viszont az ilyen párhuzamokat végiggondoljuk, akkor nehéz másra jutni, mint hogy az ilyen tüntetések mögött ott áll egy anarchista-liberális világszemlélet, ami szerint az ember túl kicsi ahhoz, hogy bármibe is érdemben beleszóljon, bármit is megváltoztasson. Namost, ez egyszeri poénként, kritikaként rendben van, meg is alapozott, de életmódként nem választanám. Akkor már inkább Luther: "Ha tudom, hogy holnap jön a világ vége, ma még ültetek egy almafát."

macskajanchi 2009.06.21. 14:22:29

Ennyi tettrekész nevető rendőrt már rég láttam. Hányan is lehettek? 4, vagy akár 5-en is?
Valamiért úgy érzem, hogy ez az autónyi kis tányérsapkás csapat most először ment haza felszabadultan, élményekkel teli, beszámolva a családjának, hogy micsoda tüntetésen vehetett részt. Sok ilyen békés munkát kívánok nekik!

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 14:23:01

Több marcipános drazsét a vegyes pralinéba!

dana_hun 2009.06.21. 14:24:01

a gond a következő: Ha én találkozok egy nagymagyarral, ő elvitatja az én léthez és véleményhez való jogom, ebben áll a fasizmus lényege. Míg engem nem zavar az, ha ő tüntet a kormány ellen, a Fidesz mellett, őt az én tüntetésem igen. Ő a buzit megölné, fordítva nem. Itt a megoldás arra, miért vagyok én jobb.
dana
P.S.:ez a Luther mondás király

Herr von Kartz 2009.06.21. 14:27:02

mindenkimonnyonle
mostazonnaltól

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.06.21. 14:28:58

@Csomorkány:
Ma kötekedős kedvemben vagyok :), úgyhogy
pontosabban: a Törvény Keretein Belül Mérsékelten Haladó Párt (vagy más fordításban Lassú Haladás a Törvényes Határokon Belül Párt)

"anarchista-liberális világszemlélet"
Sem az anarchisták, se a liberálisok nem ilyenek, ez nihilista szemlélet lenne, de szerintem egyszerűen csak poén :)

BLovi 2009.06.21. 14:33:07

"Magyarországon, szal, ha 450 000 nácin múlna a dolog, el lennénk ásva.. Az ország 64%a nem szavazott: savazott, öcsém.. Nem volt kire szavazni,"

Kedves Ibusibus! El kell keserítselek, hogy téves a megállapításod. Az ország 64%-a valóban nem szavazott, de ennek a tömegnek egy jelentős része (>50%) soha a büdös életben nem szavazna, mert vagy az agyát már elivó szellemi fogyatékos, vagy önhibáján kívüli magatehetetlen, idős vidéken élő ember.

Ha arról lenne népszavazás, hogy kezdeményezzünk-e háborút Szlovákiával a Felvidék visszaszerzésére, esetleg kezdeményezzük-e Ausztriával az Osztrák-Magyar császárságot, esetleg romboltassuk-e le a parlamentet akkor is a többség nem menne el. Mert nem érdekelné. Leszarná, hogy épp háborúzunk-e vagy sem. És nem azért mert hú de bölcs lenne ez a réteg, hanem pont ellenkezőleg. Szellemi fogyatékosok. Van olyan is aki demonstratíven maradt otthon, de ez kisebbség és azoknak azt üzenem: TESSÉK VÁLASZTÁSOKKOR A TESPEDT SEGGÜKET FELEMELNI ÉS ELMENNI ÉRVÉNYTELENÜL SZAVAZNI! Írjátok rá a szavazólapra, hogy "Kapják be a politikusok" vagy hasonló. Na az egy véleménykifejtés és azokat én tiszteletben fogom tartani. Akik nem mennek el szavazni (és nem azért mert elfoglaltság miatt nem tudnak) azokat viszont had nevezzem már lusta disznóknak...

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 14:33:38

Engem is zavar ennek a hirignek az időzítése, lehet, hogy demonstrálok is ellene. Igenis zavar a picsábamá!

Ugyanis nem tuttam rá elmenni a hétköznapi faszizmus okán, miszerint a Nejem meg múzeomozni akart. De persze bosszúból nem élveztem meg grimaszoltam a háta mögött. Őgy féltem, hogy megláttya, de hát én vállalom az ószinteseget.

A tűntetés monnyonle!

karom 2009.06.21. 14:37:32

mindenki kiáltsa egyszerre, hogy "T!"

BLovi 2009.06.21. 14:39:06

Az előzőhöz még annyi hozzáfűzés, hogy ha van olyan aki tudja magáról, hogy legyen bármi, ő a következő 50 évben soha egyetlen népszavazásra, helyi és országos választásra semmilyen körülmények között nem fog elmenni azokat hadd lehessen már kitöröltetni a nyilvántartásból a picsába, hogy az adózó emberek pénzéből annyival is kevesebb biszbasz cédulát nyomtassanak ki feleslegesen. Tudom ez alkotmány ellenes, de jó lenne. Persze akkor meg sokan fel lennének háborodva hogy őket a jogaikban (amivel amúgy soha nem kívánnak élni) korlátoznák...

banuta 2009.06.21. 14:47:26

De elmentem volna....!!!
MKKP - t minden városba!!!

eino. 2009.06.21. 14:51:24

@Rosszindulatú Vászka: klassz vagy.

Nekem viszont 15%-kal kevesebb lesz a fizum ősztől (ami így sem sok).
Ha tüntetnék ellene (mármint az ezt előidéző intézkedések ellen), számíthatnék rá, hogy kiröhögsz?

Tudom, igen. :)

A tüntetés szerintem poénos volt, de még poénosabb lett volna aktualizálni.

Egyébként egyszer mentem tüntetésre, az őszödi beszéd napvilágra kerülése után. (Vidéki megyeszékhely a helyszín. ) Aztán mit látok?
1. kevés, nagyon kevés embert, talán 400-at összesen. Mert itt az sem számít, ha a képedbe mondja a hatalom: egy kibaszott kis csicskás vagy a szemünkben, dróton rángatható szavazóbaba.
2.1 db provokátort. A többség azonnal leállította. Egyébként simán kiszúrhatók a provók, beszédek alkalmával is.
3. 1 db besúgót, aki magnózott a kabátja alatt. Szépen megkérték, hogy akkor most menjen el.
De ennyi. Nem volt egység abban a tekintetben, hogy emberek , minket itten most szó szerint szarba se, és ez ellen azért már mégiscsak felszólalnánk.

A poéntüntetésen résztvevők szerintem szintén poénosak, csak kár, hogy ennyire a semmibe szól (akkor is, ha épp a semmiről). Soma mamagésa libidó-főinkvizítorral szívesen mennék szembe egy ilyenen, miközben épp legalizáltatni akarja a füvet.

musi 2009.06.21. 14:54:01

jaj bazmeg hogy egyeseknek mennyi ideje van...

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 15:05:36

@eino.: rosszul tudod.

Ellemben értelmét nem látom.

Amíg a nagy többség fejében komenizmus van, ami mindenki az senkié meg hasonló tévképekkel, addig itt üvölthecc torkodszakattából az uccán, semmi sem fog változni.

Amíg a sok okos ember azon hirigel, hogy mér nem takaríccsák az uccárúl a sok szemetet, ahejet hogy buta fejében arra gondolna, mi lenne ha senki nem dobálná szét, addig itt semmi sem fog változni.

Amíg azt látom, hogy a nyilvános prolivircsaftok után eszi a szar meg szemét meg az üresüveghalom az uccákat, addig itt semmi nem fog változni.

Mind a tűntetésnek, mind a demokrácia adta lehetőségek békés demonsrtrációinak megjelenésének előfeltétele egy kifejlett, polgári magatartás- és identításkultúra. Ezt én még nyomokban sem észlelem Agyarországon.

Így látom és.

Kiröhögsz-e?

ricardo montelbahn 2009.06.21. 15:11:14

megjegyezném halkan: 30 százalékos részvételnél nem az ország 15 százaléka gondolja, hogy cigányt verni zsigerből ér, a zsidók jáccadozzanak a jelentéktelen plimplijükkel, és hogy a morvainak jók a mellei. Sokkalsokkal kevesebben hisznek ebben - a Jobbik maximálisra járatta a szavazóbázisát, jókor, jó időben. Ennyien vannak.

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 15:14:08

"és hogy a morvainak jók a mellei"

áááááááááááááááááááááááááááá :))))

és egyben PANDA!

Void Bunkoid 2009.06.21. 15:16:15

@Rosszindulatú Vászka: te is tudod azé' valószínűleg, hogy maga a "demokrácia" szó is ambivalens. Ugye azt jelentené, hogy "népuralom"...nos, a nép kin uralkodik? és ha uralkodik valakin, akkor hol van az egyenlőség???

Nincsen mindenki-egyenlő-meg-mindenkinek-vannak-lehetőségei. Nem is volt soha. Az egész élet erről szól. A növények között az a fa, amelyik magasabbra nő, virágzik, növekszik, kicsi testvére az árnyékában lemaradva meg elpusztul.

Az állatvilágban a nagyobb, gyorsabb, erősebb állat túlél, és megeszi a kicsit.

Mi - emberek - sem tudunk az erősebb-kutya-b*szik elvétől elszakadni, soha nem is lesz senki egyenlő, meg nem több a másiknál, mert azt nem demokráciának hívnák, hanem anarchiának. Annál rosszabb meg nem is lehet.

A demokrácia a nép saját önáltatása, hogy őneki itten lehet szava. Pedig nincs. Szava a hatalomnak van mindig. A demokráciákban hatalmat gyakorló erők is pont ugyanolyanok mint az önkényuralmakban, csak itt mi választjuk őket.

ricardo montelbahn 2009.06.21. 15:16:43

félreoff volt, bocs. az MKKP kurvajó. Amikor már a humor is veszekvés gyökere lehet,az viszont már ijesztő.
Buzilibsi viccelődés, érted. Az nem olyan, mint a büdös szájvíz? Vagy a jóízű trágya?

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 15:18:58

Trágyával nem viccolni! Az a jó leveses tehéntrágya, az biza köll a földnek, annyira, hogy hovatovább mifelénk pénzér veszik a jógazdák.

Bizony!

El a kezekkel a patások excrementumátúl de izibe!

A jóíz meg szuverén, a jóízlés meg eléggé sikamlós téma :DDD

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 15:24:43

@Void Bunkoid: hát ugye Sir Winstom monta aztat nemis oj rég, hogy, tuggyzuk, hogy nem a legjonn, de nem tudunk hirtelen jobat kitörpölni.

Ellemben azért az a kölcsönös tisztelet egymás körei iránt, illetve a természetben is előforduló saját fészkünkbe nem szarunk dolog, meg a felesleges rongálás és attakolás mellőzése dolog sokat lendítene a szájízen meg az életminőségen, hamár így uszulsz a természeti pédákra :)

Vagyishogy, ha valami nem teccik, de nem is fáj rílbe, ki is kerülhetem ahejett, hogy beleüvöltök, hogy dögöjjmeg. Sztem.

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 15:29:51

@Rosszindulatú Vászka: úh és amikor aszongya magyarorsz"ÁÁÁ"g akkkurv@ jónagy szája is van :)

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 15:33:15

le a szavazással! mindenki nyilvánítson véleményt! szűrést majd újraszámlálást MINDENBŐL! és aki nem szereti a hátmasszást az maradjon unalmas.

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 15:34:51

és elég volt a kommentekből is! :)))

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 15:36:49

@Lebowski Őtökisége: kicsit röstellem magam és emiatt külön bocsika a Nőegyletnek, de még sohasenem tuttam gondolni az illető hölgy kebeleire, mielöt az idézett omment nem leltem itten amire releváltam, csak az alatta hőn dobbantó szívre, mikkor megláttam eddig a képit a sajtóban.

Ellemben a (volt)férje is m indég idegelt, ezért szoktam le a hazai tévékrűl évek óta, meg persze sok más kevéssé rkonszenves attitűd okán.

Monnyakle. Magyar seggbe magyar lófaszt!

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 15:47:36

@Rosszindulatú Vászka: valami indexes videón láttam őt beszélni, de amikor rájöttem, hogy nem is ezt akartam nézni, végignéztem csakazértis.

a tv csak focira jó.

zsidó jobbik!

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 15:50:24

vagyis úristen nem is ez a topic hanem

TUDOK DIREKT BÖFÖGNI!

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 15:52:11

Ballik!

Továbbá Balfasz, csak az egyensúj okán :)

És nekem már évek óta hányingerem van, iiletve méj gyanakvás tölti be lelkemet, amint meghallom a következő fonémákat:

Igasság, Nép-, Nemzet-, stb..

:(((

dana_hun 2009.06.21. 15:59:31

@Void Bunkoid: veszélyes általam eítélt szociáldarwinista gondolatokat pengetsz.
dana
P.S.:teljesen egyetértek veled abban, hogy soha nem volt és nem is lesz egyenlőség.Sőt ne is legyen!

Péter mester 2009.06.21. 16:04:22

úristen..ennyi okos értelmes embert:) büszke vagyok rátok amikor nem is látjátok hogy ez a tüntetés nem arról szól hogy mocskos kopaszok..hanem ez egy 4k-s program volt amit te a hülye fejeddel nem értesz meg mert neked muszáj itt is agresszív parasztnak lenni de azért ha lehet ne gyújts fel a géped mert az nem egy tv székház;)és nem tudom valaki mért attól magyar hogy szét bassza a városát amiben él ..hogy felgyújtja a kocsikat meg kukákat mondjuk lehet hogy te erre izgulsz fel és azt hiszed nagy fiú vagy ettől és nagyon magyar:) ha otthon maradnál a seggeden és magadat gyújtanád fel talán több hasznod lenne...de szerintem nem kéne olyanba beleszólni amit nem is tudsz hogy mi .szóval szerintem erre a honlapra soha többet semelyikőtök se jöjjön:P vagy gyertek de csak azután miután rájöttök hogy aki mosolyog az nem azért mosolyog mert : buzi zsidó cigány vagy satöbi..egyszer ti is észhez térhetnétek .nem kéne egyfolytában egy félheréjű bajszos lúzer képére maszturbálnotok..na pááá és 4K:)
"kevés az ember sok az ember szerű lény ;)"

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 16:07:55

morvai krisztinát sunáznám.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 16:10:51

@Vincenzo90: vigyázz velem, mert én vagyok az, akit ki akarsz írtani. A rákukacolás az ilyen szarra meg egyenesen pártvétség.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 16:12:50

@Lebowski Őtökisége: boldog vagyok!
Jöhet a nagy fortély, a rendelésrefingás.

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 16:15:02

@Felébredtem, kozsó lettem.: ojat tudok egyet, a Mr. Methan, világsztár, még dallamot is tud alfarhangon :)

Bergeroth 2009.06.21. 16:18:42

Akit érdekel, a tilos rádióban pont erről van szó.

www.tilos.hu

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 16:23:45

@Void Bunkoid: ugye ember, tudod, hogy a faszizmus egyik alappillérét vallod?

csak úgy megjegyezném....

bryan 2009.06.21. 16:35:56

Semmit! Soha!
(c): MKKP
(Kár, hogy nem tudtam menni.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 16:37:32

Szerintem eléggé vakvágány azon elmélkedni, mennyire illik a demokrácia szó arra, amire ma mondjuk, mert kifaszt érdekel, és tulképp, mit számít? De tényleg? Ha megállapítjuk, h nem a démosz hatalmáról van szó, vagy megállapítjuk, h nem vagyunk képesek megállapítani, mi a démosz, akkor mi van? A demokrácia napjainkban azt jelenti, h mindenkinek egyenlő szava van a közügyekkel kapcsolatban, és mindenki egyenlő a törvények előtt. Ennek a szavatolása az állam kötelessége, cserébe ezért az állam adót szed. Ha az Állam nem szavatolja a fent említett jogokat, az nem a demokrácia hibája (hiszen ismerünk működő demokráciákat és nem működőket egyaránt), hanem az adott demokrácia hibája. Esetünkben: Magyarország két hatalmi csoport túsza, húsz éve, és képtelen szabadulni tőlük. Ez a szitu, a többi szájkarate.

Ám ennemk semmi köze a humortalan faszfejekhez, akik képtelenek magukon röhögni, és képtelenek megérteni azt is, mi volt a tüntetésen vicces. Azok egyszerűen prolik (méghozzá Márai def.-je szerint, formájukban a görög demokrácia óta változatlanul).

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 16:39:28

@Rosszindulatú Vászka: hát... utána már csak a parancsrabármikorszarás marad.... vége a világnak...

Illés Béla 2009.06.21. 16:41:21

Szűnjön meg a légellenállás!
Éljen a fizetésnap!(Hofit idézve:éljen május 2.-a!)
Lottó ötöst mindenkinek!
A politika mooonnnyooon le!
Halász Juditot köztársasági elnöknek!
Tiltsuk be a kopaszodást!
Kolbászból a kerítéseket!

A párt neve "Vidám sörivók".
Indulóink:

www.youtube.com/watch?v=Fpt5xxdPhvg

www.youtube.com/watch?v=2rAezGqeEpM


Savazz ránk! :)

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 16:49:11

@ibusibus: én humortalan faszfej vagyok.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 17:04:43

@Felébredtem, kozsó lettem.: kedves kozsó - ámen. eljön majd az este, alszol rá egyet, és lehet, h oláh ibolyaként fogsz ébredni..

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 17:12:06

Vicces egy csevej ez.
Főleg humorügyileg.
Apukám szerént, addig nem lesz itten rend, amíg nem tudunk röhögni magunkon és el nem készül a magyar gyalog galopp. Fles.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 17:13:04

@Felébredtem, kozsó lettem.: ...ha azonban egy reggelen rubinréka kacsintana rád a tükörből, menekülj, nehogy a norbi kövesse, és hevesen a nyakadba szuszogjon.. XD

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 17:13:34

Tobozmirigy for inner president :)

Tobozmirigy rulez!

we believe in tobozmirigy's popular part called adrenochrome.

Alikam 2009.06.21. 17:44:52

„Nem voltam még soha tüntetésen” – meséli közben a „Döntsenek helyettem” feliratot tartó, csurom vizes srác.

Megkérdezem a „There is no spoon!” követeléssel érkezett lányt is, aki bevallja, eddig még eszébe sem jutott, hogy bármilyen tüntetésére elmenjen.

Valszeg ilyen idiótákkal volt tele az egész. Azt sem tudja mi egy demonstráció lényege (valszeg ezért sem volt még egyiken sem, vagy csak simán leszarja és droid módjára éli a mindennapjait), egy demonstrációnak mi a jelentősége a demokráciában, de gúnyt űzni belőle azt tud.

Nagyszerű, ezekkel az emberekkel sem vagyunk ki a vízből, viccnek meg erős.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.06.21. 17:58:03

Aki nem ellenünk nevet, az velünk nevet

Budaphestie 2009.06.21. 18:02:38

Megvan nektek a The Office című nagyszerű angol vígjátéksorozat?
Na abban van egy Gareth Keenan nevű militáns tag, aki sohasem érti, hogy min poénkodnak a többiek, vagy ha rájön hogy éppen őt szivatják, akkor nem képes frappáns választ adni, hanem aggresszíven reagál. Ezzel persze saját magát teszi még nevetségesebbé.
Az ami itt folyik hozzászólásilag, az detto erről szól. :))

Cartman (ex Cartman) 2009.06.21. 18:04:25

@Void Bunkoid: "A demokráciákban hatalmat gyakorló erők is pont ugyanolyanok mint az önkényuralmakban, csak itt mi választjuk őket."

Itt a lényeg. Elvileg ezért lehetne a demokrácia különb rendszer, mint a többi. A kiválasztás szempontja más. Nem születik senki uralkodónak, például. Az igaz, hogy nem egyformák a lehetőségeink, de még a legjobb lehetőségek / adottságok sem predesztinálnak senkit semmilyen politikai posztra, mert ahhoz előbb egy teszten meg kell felelni (választás).

És ha egy kicsit elcsócsáljuk a kérdést, hogy miért szar mégis Magyarországon ez a rendszer (mert szerintem szar), akkor elég kellemetlen következtetés adódik: miattunk ilyen! Minket kell megszólítaniuk ezeknek a politikusoknak, a mi igényeinket kell kiszolgálniuk. Olyanok tehát a vezetőink, amilyeneket megérdemlünk! (Tudom-tudom, a kérdés azért nem ennyire egyszerű, mert van, aki többre/jobbra lenne érdemes, és csak a többségi elv miatt kénytelen a többivel együtt szenvedni...)

Tóth Ágas 2009.06.21. 18:29:16

ez jópofaság. azon mégnagyobbat röhögnék, ha nemsoká ugyanezek az emberek dühödten követelnének valami konkrétat mégis.

megvan rá az esély.

daneeka 2009.06.21. 18:32:26

Kör, háromszög, négyzet = Sony playstation :)

neurotikk! (törölt) 2009.06.21. 19:06:49

@Alikam: a hulye droidok mar megint demonstralnak. Nem tudjak hogyan kell maskent velemenyt kifejezni. Meghogy a semmi ellen tuntetni! Bah! Tuntessunk minden ellen. Az egvilagon minden ellen ami tortenik.

Judfin 2009.06.21. 19:10:19

Nagy lol-ság ez, tükröt a hőbörgő parasztoknak.Bár nem hiszem ,hogy az epeöntő-kockakő átértelmező öniróniával tekintene magára,de attól még lehet röhögni. Köszi srácok, jó kedvem lett.

neurotikk! (törölt) 2009.06.21. 19:19:06

@Void Bunkoid: na vegre valaki ezt is feszegeti mar, orulok hogy szoltal.
Mondjuk en ugy arnyaltam volna, hogy az uralom az csak magyar kifejezes. Meg a hatalom. Ki van hatalmon, mondjuk. Mas nyelvteruleten ez inkabb ugy megy ki iranyit. Valahogy nalunk kell uralkodo, igenyeljuk? Csak hogy legyen kit fikazni. Mert abban jok vagyunk. Aki csinal valamit annak megmondani hogy kellett volna jobban csinalni. Azok akik csak kibickednek. Mindegy mit. Kormanyzast, halaszlefozest, mindegy.
Meg annyit tennek hozza, hogy a nem elnyomo jellegu allamformaknal nem az a lenyeg, hogy mindenkinek egyenlonek kell lenni, hanem inkabb, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetoseget, hogy jusson valamire. De nem kotelezo es nem jog! Aki nem el a lehetoseggel az vessen magara.
Es ha valaki nem ert egyet valamivel nem az a modja, hogy hoborog az utcan.
(mellesleg ami a kozeletben folyik az szerintem is hanyinger, de nem az a modja hogy utcan hangoskodunk es mindent leszolunk amit nem mi mondtunk. Plane nem kovekkel es gyujtogatassal 'demonstralunk', aztan meg csodalkozunk ha megserulunk.)

badabing 2009.06.21. 19:41:12

@BPHead: detto ugyanez jutott szembe, tnx

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2009.06.21. 19:54:16

Alikam, te egy nagyon kesernyés-savanykás főmagyar lehetsz zéró humorérzékkel.
Sajnállak. De tényleg.

Kid 2009.06.21. 20:05:54

Hát ez egyszerűen zseniális : DDDD

zeee 2009.06.21. 21:53:41

Végre volt értelme valaminek. Mindenki más tanulhatna ebből, ha akarna.

zeee 2009.06.21. 21:55:25

@Tóth Ágas:

Nincs ilyen esély /veszély. Van, aki még normális.

zeee 2009.06.21. 22:00:31

@BLovi:

Az a baj, hogy azok, akik elmennének erről szavazni, megszavaznák.

kukatr 2009.06.21. 22:24:23

hát igen, amikor valaki egy számára felfoghatatlan dologgal találkozik, nem tudja beskatyulyázni, akkor megijed, félelemérzete támad, ellenséget szimatol. ezért vagy menekül, vagy támad. ha támad, akkor addig provokál, amíg apró momentumokból mondvacsináltan be tudja illeszteni egy csoportba. ezt a csoportot már szeretheti vagy gyűlölheti. ez neki biztonságérzetet nyújt, ő a helikopter.

átlátó 2009.06.21. 22:30:12

@Felébredtem, kozsó lettem.(13:37): Szerinted... én meg nem neked fogom megmagyarázni, hogy miért. Akinek szólt, az tudja. Ne kapd be a faszom kérlek. Ha már bölcselkedtél, had tegyem meg én is. :)

anyátok 2009.06.21. 23:21:04

Ragaszkodom hozzá!
Úgy van!
Kétfarkú!
(Ne irigyeljétak érte).

Brutus2008 2009.06.21. 23:44:33

Itt az egészben igazából az a szörnyű hogy senki nem érti meg a kiinduló magvát a dolgoknak. Ha bárki felklikkel a 4k honlapjára és egy kicsit olvasgat megtudhatja a (zanzásítottam) következőt: " a negyedik köztársaság célja a közterületek visszafoglalása a köz számára". Szóval semmi köze az aktuálpolitikához, sem a liberalizmushoz, anarchizmushoz...stb. Hanem egyszerűen jó téma volt egy újabb köztérfoglaláshoz, egy olyan poénos dolog amibe minden fiatal szívesen belemegy. Például: " még sosem voltam tüntetni, semmi kedvem komoly hangvételű anyázásra kijárni, de maga a tüntetés szituációja nagyon is vonz, főleg az ilyen, mert mekkora poén már?" az ilyen kijelentéseknek adott otthont ez a rendezvény. Olyan mint amikor az ember elmegy a vidámparkba és felül a szellemvasútra. Egyfajta szórakozás. Nem értem azokra mért nem anyáztok ezzel az erővel akik vidámparkoznak. körülbelül ugyanaz. Nem értem miért van az hogy ha a 4k megmozdul akkor valaki mindíg kihívja a rendőröket csendháborításért (napközben amikor ugye nincs tilalom) előre bejelentett megmozdulás ellen (ami ugye alkotmányos jog hogy szabadon gyülekeznek a semmiért), vagy bármilyen apropóból, mert egyes embereket irritál az hogy mások vidámak, esetleg egy ilyen megmozdulással belekavarnak a mindennapok esetleges unalmába. És igenis a közterületen ha valaki párnacsatázni, ácsorogni, vagy értelmetlen táblákat cipelni szándékozik akkor ezt had tegye meg anélkül hogy ráadnának olyan kabátot amit sosem akart viselni. És a megmozdulás akkor is zseniális volt!!!

flea 2009.06.22. 00:26:47

@Rosszindulatú Vászka: a Magyar Vándor c. szösszenet egy az egyben a gyaloggalopp koppintása (vagy mondjuk jóindulatúan: magyar vonatkozású átértelmezése). Szerintem elég jól is sikerült, én például nagyjából annyit röhögtem rajta, mint az eredetin. Talán ezt a jelenetet leszámítva, mert ilyet csak angolul lehet: www.youtube.com/watch?v=9V7zbWNznbs

hablabla 2009.06.22. 03:50:17

Ezzel a tüntetéssel sincs semmi gond, ez a demokrácia és szólásszabadság. Amiért mások már tüntettek, sőt meghaltak, így nekik már másért is jut idejük felvonulni.

De a jelenlévők ugye tudják, hogy azért okkal voltak ott, szervezték, fel- és kihasználták Őket, még ha nem is tudják kik és mire?
Az ország helyzetén kb. semmit se változtattak. Művészakciónak nevezném.

Bízok benne, hogy néhány év múlva, amikor felnőnek okkal, és céllal vonulnak fel, hogy ne használhassák Őket ki, és fel-. :)

Fiatalon mi is ilyenek voltunk... csak aztán a kutyánkat lelőtte egy orosz katona, és megijedtünk, akkor megkomolyodtunk.

hablabla 2009.06.22. 03:51:13

Ezzel a tüntetéssel sincs semmi gond, ez a demokrácia és szólásszabadság. Amiért mások már tüntettek, sőt meghaltak, így nekik már másért is jut idejük felvonulni.

De a jelenlévők ugye tudják, hogy azért okkal voltak ott, szervezték, fel- és kihasználták Őket, még ha nem is tudják kik és mire?
Az ország helyzetén kb. semmit se változtattak. Művészakciónak nevezném.

Bízok benne, hogy néhány év múlva, amikor felnőnek okkal, és céllal vonulnak fel, hogy ne használhassák Őket ki, és fel-. :)

Fiatalon mi is ilyenek voltunk... csak aztán a kutyánkat lelőtte egy orosz katona, és megijedtünk, akkor megkomolyodtunk.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2009.06.22. 05:23:27

A demokratikus jogok nemkülönben a táblacipelés mindazonáltal helyeselhető indulatos időjárás szándéka kicsomósíthatatlanul befolyással bír szerintem tulajdonképpen.

Éljen a Párt!

Vati 2009.06.22. 12:52:01

Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi környezetben egy ilyesminek mindenképp van politikai üzenete, konkrétan az, hogy a kormányellenes tüntetéseket bagatellizálja. Aki ezt nem látja az vagy külföldi vagy ostoba. Emiatt ez nagyon rosszul lett időzítve, ha tényleg csak a móka volt a szervezők szándéka. Mondhatnánk azt is, izléstelen.

Rosszindulatú Vászka 2009.06.22. 13:32:13

Provokáció, most már számomra is nyilvánvaló ?)))

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.06.22. 16:56:02

@Vati: Igaz, a kormányellenes tüntetések bagatellizálására nincs is semmi szükség....

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2009.06.22. 17:15:29

@Vati: Akinek inge, tényleg vegye magára a nevetséges felvonulósdit :D

csőr dzsinn ész 2009.06.22. 21:10:15

@Vati: lelepleztél mindenkit. Mertek vigyorogva kiröhögni téged és az ellentábort meg minden félhülyét.

Hol van a kivégzés? Dunapart?

REND A LELKE MINDENNEK!

GYŐZZÖN az erősebbik! Le a bilerálislobsihomokekszekkel!

Ja és én ostoba bunkó vagyok, te pedig rendkívülértelmes, összefüggéseken átlátó és humorérzéked fantasztikus!

Lemondok, no és holnaptól nemeszek marhafelsál!

bloodhound v2.0 2009.06.25. 08:00:20

Vati 2009.06.22. 12:52:01

éljenek a külföldiek és az ostobák, bár ők eddig is ÉLTEK. neked meg további kellemes vergődést a saját magad, és a hozzád hasonlóak által magatoknak kreált "ellenségekkel teli" kétdimenziós "világban".

YiDaKi 2009.06.25. 18:38:41

You just want TURUL the world!

Nati Walter 2010.08.03. 01:20:34

Látszik hogy vakácio van a bölcsészkaron is........

Nati Walter 2010.08.03. 01:22:18

"idős hippik, entellektüellek és senior technósok is ugyanolyan kajánul vigyorognak, mint a másodéves egyetemisták." senior technosok??? pl DJ Dominique? :-Ö
süti beállítások módosítása