Képgyár

"Ilyet én is tudok csinálni."
"Ezt nevezik művészetnek?"
"Régen bezzeg tudtak festeni."
"Na, ezt én is kiraknám otthon."
"Afrikában közben éheznek."
Fotó, képzőművészet, építészet, látható és láthatatlan dolgok.

Friss topikok

IndaFotó képek

Linkblog

A saját lakásotokban csináljatok ilyet

2010.11.22. 23:56 Földes András

 Ha véletlen egy UFÓ-nak kellene elmagyaráznunk, hogy mit jelent a kelet-európaiság, akkor mostantól könnyű helyzetben vagyunk. Egyszerűen ültessük le egy kényelmes székbe, és indítsuk el neki az alábbi videót. A debreceni gördeszkás srácok által készített film egyszerre szól a kisstílűségről, depresszióról, örömtelenségről és más örömének kényszeres eltiprásáról. De kirajzolódik belőle a köztér defektes felfogása, ami szükségszerűen vezet a közösségi élmény hiányához, a befelé forduláshoz, magányhoz, elidegenedéshez.

A film olyan világban játszódik, ahol mindenkinek megvan a saját panelje, ahova hazatakarodhat, és ott leihatja magát, verheti a családtagjait, bámulhatja a tévét vagy felvághatja az ereit. Az utca, a tér meg maradjon csendes, kietlen, csak a szemetet kergesse a szél, mert azt ki lehet szórni az ablakon, hiszen az utca közös, szóval senkié.

A filmről annyit sikerült kiderítenünk, hogy 2004 és 2010 közt forgatta Mikulán Dávid, aki jelenleg a Képzőművészeti egyetem intermédia szakán tanul és gördeszkázik.

51 komment · 1 trackback

Címkék: video magyarország debrecen gördeszka köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://kepgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr562466911

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Deszkások vs. valóság 2010.11.23. 11:15:01

Mikulán Dávid kisfilmjének tanulsága: Magyarországon az utca, a tér meg maradjon csendes, csak a szemetet kergesse a szél. Az utca közös, másszóval senkié.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ohmygod 2010.11.23. 01:02:56

Én ehhez nem is tudok mitet hozászóllni...

Mike007 · http://lookatmylife.blog.hu 2010.11.23. 03:18:00

ohhh igen a skaterek régi problémája, de szép is volt, én is hány emberrel vitatkoztam én mondtam, hogy hívjon rendőrt, ha megakart ütni közöltem mosolyogva, hogy az már személy elleni erőszak és én fogom feljelenti... Mindkét oldalnak van igazsága amúgy, egy két téren lehetne csinálni pár skatelésre alkalmas eszközt és máris nyugi lenne, mármint rongálás szempontból. Aki meg a zaj miatt magyaráz annak a .. ..... .....-t :D

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.11.23. 08:05:16

Érdekesen szélsőséges álláspont. Ami szélsőségesnek állítja be a másik álláspontot.

Pedig a kedves deszkások is pofátlanok, engedély nélkül filmeznek és keverik a demokráciát az anarchiával.

És jó pár helyen tényleg rongálnak (nem szándékosan, de a végeredmény bizony az), és ugyan megtiltani nem lehet a deszkázást napközben, de a csattogás valóban idegesítő tud lenni.

phleg 2010.11.23. 08:17:35

A helyzet az hogy nagyon ügyesek ezek a fiúk, csakhogy nem jó balhé mások idegein táncolni.
A károkozás sem utolsó szempont, mert sokba kerülhet ha elkapják őket. Amikor fiatal voltam 70 es évek, mi is csináltunk egy két elmebajt, pl. a Gellért hegyről csapágyas gokarttal leszáguldottunk a forgalom közepébe, vagy a második emeletről ugráltunk a homokozóba. :) Mellesleg ha üldözik az embert azért mert csinál valami sportot, az izgalmasabb és kihívást jelent, adrenalin ez egekbe és full K.O. utána.
Úgy gondolom a társadalom kevésbé tolerálja a zajjal járó tevékenységeket mint mondjuk 10-20 évvel ezelőtt, érdemes volna megvizsgálni mi ennek az oka...mai szemmel belegondolva nem is tudom hogyan viseltek el minket gyerek korunkban, az ördög hozzánk képest szemérmes angyalka volt. :D
A mai fiuk sem rosszabbak mint mi voltunk, csak mi kissé megöregedtünk és hajlamosak vagyunk elfelejteni miket is tettünk anno.
Én még manapság is szeretem a kihívásokat, 55 éves fejjel még bringával átmegyek a patak felett a vascsövön, és robogóval nyélgázon kerülgetem az autókat. Persze lehet hogy velem van valami baj, de ha ez baj akkor minden fiatal lelkű 50-60 éves beteg. :D

Exploiter 2010.11.23. 11:07:35

Hajjajj, hogy engem mennyi minden idegesít ebben a kurva országban, irigylem azokat, akiknek a deszkások a legnagyobb problémái az életben...

Lord_M_ 2010.11.23. 11:22:00

hmm... bizonyos értelemben mindkét oldalt értem, de válasszuk ketté ezt a dolgot

Gördeszkázni jó, az ügyes ugrások, forgatások, csúszások remeg egyensúlyérzéket, mozgáskoordinációt fejlesztő dolgok. Leküzdik a fölös energiákat, mozognak is kicsit... egyfelől ez éjjen.

Kevéssé éjjen, hogy a gördeszkás csapatokhoz tartozó slep, azért szétdobálja a csikkeket, a műanyag palackjait, energiaitalos dobozokat. Sokszor maguk a deszkások. Azon túl, hogy a deszkával akarva, akaratlanul rongálják a "kiváló" szegélyeket, guszta fekete csíkot húzva reájuk, alkalmasint a padot használják a mutatványaikhoz, így nem nagyon lehet leülni. Ide kapcsolódik, hogy intézmények bejáratainak lépcsőit is rendszeresen használják, ezzel pedig már akadályozzák a többieket. Egy egy izgalmas mutatvánnyal pedig kellően veszélyesek is mondjuk egy kisgyerekre.

A megoldás persze nem az elzavarásuk lenne, hanem hogy helyet kapjanak, mint a nagy büdös amerikában, olyan helyeket, ahol deszkázhatnak, csúszhatnak, ugorhatnak.... bármit, mindent. Ezzel egyfelől onnan a kutya nem zavarhatná el őket, másfelől pedig megfelelő eszközök állnának a remek mutatványok gyakorlására és bemutatására...

a zaj az kevéssé zavaró, bár simán érthető, hogy a paneltenger közepén a csattogás visszhangzása, és monoton hallgatása mondjuk fél - egy - két órán keresztül azért apránként felőrli az embert...

a "köztér" kérdést pedig mindenki szereti túlságosan átérteni... azért köztér, hogy mindenki használhassa, a deszkás és nem deszkás, bringás nem bringás, gyalogos nem gyalogos... egymásra figyelve, egymást nem zavarva, és a tér állagát és a békét megőrizve... öregasszonyok szeretnék hinni hogy ez deviáns viselkedés ezért nincs helye, deszkások szeretik hinni, hogy a padokon, szegélyeken való ugrálás is belefér...

ugyanúgy ki kell követelni az ilyen fajta "játszóteret" mint a kerékpár utakat...

innen amúgy csak egy huszárugrás a graffiti és tag... mert hát köztér kérem... (és nem kevés deszkán vagánykodó ember kezeügyében fordul meg a festékszóró flakon is...) ezt meg az egyszerű ember általánosításban ráhúzza a többire is...

szval csak remélem hogy átjön, nem a deszkások ellen vagyok, engem a vénasszonyok nyünyögése borzasztóan irritál, de bizony nem kevés gördeszkára szabadult srác méltó célpontja az intrikáknak...

TrollEmber 2010.11.23. 11:36:52

Aki ebben a videóban bármelyik oldal mellett ki tud állni - na az az igazi szerencsétlen kelet-európai

Rui Blaaz 2010.11.23. 11:39:19

Jébazmeg, nem olyanok a posztok, amiket Földes és Mikulán látni szeretne tán? Moderálni kéne ezt a begyepesedett deszkaellenes társaságot.
Én pl. a Deákon szoktam moderálni a kisköcsögöket, akik leszarják, hogy szembegyalogolok. De padon tényleg csak egyszer löktem át egy nagypofájú kismajmot. Talajfogás kettes. Orrtunkolás ötös.

plimplim 2010.11.23. 11:46:53

Mondjuk, azt azért érdemes megfigyelni, hogy egyik ifjú titán sem ott gördeszkázik, ahol lakik. Gondolom, azért mert nem akarja ugyanazt a konfliktushelyzetet felvállalni a saját környezetében, mint ami máshol generálódik a gördeszkázás miatt. Egyébként én sem örülnék neki, ha az ablakom alatt csattogna a gördeszka és üvöltöznének az örömittas gördeszkázók, sőt annak sem örülnék, ha a törött csontok ropogását kellene hallanom egy-egy nagyobb esés után, pedig sem nyugdíjas, sem kisgyermekes szülő nem vagyok. Egyszerű lenne egyébként a megoldás, olyan profin kialakított, gördeszkás, görkorcsolyás helyeket/parkokat kellene létesíteni, ahol ezek a fiatalok úgy tudják a hobbijukat gyakorolni, hogy nem zavarják a környezetüket. Egyébként pedig a közterek valóban nem arra valók, hogy ott mindenféle életveszélyes mutatványokat végezzen az akrobatikus képességeit fitogtatni kívánó ifjúság. Szerintem, ezt azért nem nehéz belátni.

porthosz 2010.11.23. 11:48:44

Jól értem-e, hogy a kedves deszkások mások ablaka előtt deszkáznak ami az ott lakókat zavarja, de legalább mindezt kamerára is veszik?

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2010.11.23. 11:55:13

a pad azért van csinálva hogy az idősek kiüljenek. :)

odamondó 2010.11.23. 11:55:28

amikor görkoriztam pont ugyanezekbe futottam bele.

Akkor még kis hülye suhanc voltam. Azóta rájöttem, hogy megoldás a pálya építés lenne, de erre tesznek magasról.

Thresher 2010.11.23. 12:03:40

Abszolút deszkás-párti vagyok, a nyuggerek le is vannak szarva, de kizárt hogy a két szép szemük miatt basztatják ennyire őket... Valahol kicsit tuti megszaladt az a bizonyos olló a vágásnál...

megadeth1 2010.11.23. 12:06:47

Nagyon nagypofájúak lettek ezek a mai fiatalok :-)
Arról azért ne a mama tehessen már, h nincs nekik építve rendes pálya, a panelházak elől, meg a parkokból meg igenis takarodjanak el.

megadeth1 2010.11.23. 12:06:47

Nagyon nagypofájúak lettek ezek a mai fiatalok :-)
Arról azért ne a mama tehessen már, h nincs nekik építve rendes pálya, a panelházak elől, meg a parkokból meg igenis takarodjanak el.

Advanced Flight 2010.11.23. 12:07:37

Néni aranyos a végén.
A többi meg egy tapló fasz. Hát ha mindenki mindenért üvöltözne meg fenyegetőzne, ami zavarja, akkor nem lenne nagyváros meg civilizáció sem, mindenki ülne a barlangban és kussolna.
Zajos a deszka? Ja, igen; a kocsiforgalom nem az? A részeg gajdolása nem az? A kutyaugatás, csecsemősírás, fúrás-faragás szombat reggel nyolckor a szomszéd lakásban, utcafelújítás, árukipakolás, kukásautó hajnalban az nem zavaró? Ezekért is rendőrt hívnak?
A filmben szereplő, frusztrált, ronda, primitív panelproli társaság nem egyéb, mint a kádár-érából ittragadt gusztustalan massza, amit különben valóban jobb elkerülni, mint a kutyaszart.

AkarkiJ 2010.11.23. 12:11:41

ha a deszkázás zaja zavar másokat, akkor a deszkázóknak ezt figyelembe kellene venniük

de nem veszik, leszarják

a közterület nem azért van, hogy másokat zavarjunk, hanem hogy mindenki használhassa a másik zavarása nélkül

ha meg nem tetszik a deszkásoknak, otthon ugráljanak anyuka örömére, legalább akkora kunszt lenne a szekrényre felugrálni, mint a padra meg a korlátra

vagy érjék el, hogy épüljön nekik pálya, ahol lehet csinálni - összedobják rá a pénzt, szervezzék meg

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2010.11.23. 12:12:35

de mert mi van ha kijönnek a rendőrök?

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2010.11.23. 12:15:00

@AkarkiJ: én is rendőrt hívok az ablakom alatt elhajtó minden kocsira, mert hangosak :(((((((((((

sztahanov istvan · http://www.boltban.blog.hu 2010.11.23. 12:15:52

nem kell nyugdíjasnak lenni ahhoz, hogy amikor tizedik/huszadik nap kell egész délután hallgatni a deszkák csattogását, akkor kiborujon tőle az ember.
és mindezt felvenni? tizenhat éves kor alatt jó poén, felette már kifogást kell keresni, hogy viccesnek tűnjön.

ja kérem: hogy a cocilizmusban az ucca mindenkié volt? most épített deszkás/bmx-es parkok vannak, tudom, kényelmetlen elmenni addig, meg unalmas is.
bónusz: ott kevésbé élhető ki az exhibicionista és/vagy infantilis viselkedés...

van gond az országban, de az, hogy reakció követi a pofátlanságot, azon nem kell meglepődni.

AkarkiJ 2010.11.23. 12:20:15

@solaitid: az autók zajjal járnak - de önkormányzatnál lehet próbálkozni hogy korlátozzák a forgalmat

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2010.11.23. 12:22:10

@AkarkiJ: az önkormányzatnál lehet próbálkozni hogy építsenek deszkásparkot.

sztahanov istvan · http://www.boltban.blog.hu 2010.11.23. 12:22:21

@phleg: lehet, hogy az alapból magasabb zajterhelés (több/hangosabb jármű) és ezzel automatikusan jobban vágyik az ember a nyugalomra, a csendre.
elég ha belegondolunk: egy nagypolszki/ezerötös lada mennyit forog hatvannál és egy ezres suzuki swift mennyit pörög ugyanilyen tempónál? + mindez sportdobbal súlyosbítva, mer' az a menő...

az örök fiatalság támogatandó, a robogózás külön dícséret ;)

vizsla74 2010.11.23. 12:24:14

Soha nem deszkáztam, de cseszegtettek engem is suttyó koromban sok mindenért. a kommentekben van egy két elvakult "komcsi" jellegű megnyilvánulás, ezeken jót röhögtem, mint pl: "a gördeszkás csapatokhoz tartozó slep, azért szétdobálja a csikkeket, a műanyag palackjait, energiaitalos dobozokat. Sokszor maguk a deszkások." Hja, a köcsög szemetelő deszkások...bezzeg a sok bezzegpolgár, az nem szemetel.Van még pár ilyen komment.Persze vannak érvek pro és kontra("rongálás"), de azért az egész inkább arról szól, hogy a Zemberek hogyan reagálnak, milyen egy farok 10-ből kilenc. Na mondjuk ez mindenhol megvan, elég ha bármilyen módon közlekedsz pl, és van egy semmiség konfliktus, rögtön szinte puskát rántana mindenki, már akkor is, ha véletlen rálépnek a lábadra a tömött metrón.
Ideges, feszültségét, konfliktusait kezelni nem, nem jól tudó nép vagyunk...

AkarkiJ 2010.11.23. 12:25:09

@solaitid:

na, akkor a deszkások elmennek és próbálkoznak és békén hagyják azokat, akik nem akarják őket hallgatni

vizsla74 2010.11.23. 12:27:04

@sztahanov istvan: Te is mekkora komcsi szöveget nyomsz, behalás:-)

AkarkiJ 2010.11.23. 12:28:11

@solaitid:

vagy szerinted a lakóknak tűrnikük kell a deszkások szórakozásának zajait?

ha az önkori engedélyezi a deszkázást a területen, akkor csinálják, de ha nem, mert zavarja a lakókat az új zajforrás, akkor nem deszkáznak, ennyire egyszerű

de még mindig nem értem, miért nem otthon deszkáznak?

Kitzinger · http://www.kitzinger.hu 2010.11.23. 12:28:30

Nekem úgy tűnik, hogy pompásan kiegészítik egymást a szerepek. A gyerekek azt kapják amit várnak. A felnőttek meg azt kapják vissza, ahogyan viselkednek a gyerekekkel. Senki nem csodálkozik, mindenki hozza stabilan a tőle elvárt szerepet. Mindenki tojik mindenkire. Senki nem ért szót a másikkal.

Különben azt nem nagyon látom, hogy hol van a srácokban az az életöröm, amit ezek a dementorok elszívnak.

sztahanov istvan · http://www.boltban.blog.hu 2010.11.23. 12:30:00

@vizsla74: Sztálinvárosban élek, milyen más szöveget nyomnék? ;)
(egyébként pont az ablakunk alatt volt a deszka/bicajpálya, kocsmával súlyosbítva - képzelheted. azóta elkészültek a rámpák és félcsövek, alig fél kilométerre onnan: nem kicsit díjaztuk a dolgot :)

ave 2010.11.23. 12:31:45

Kocsog gordeszkasok, nincs ezen mit nezni.
Nyomorultak, csinaljak ott, ahol a kutyat se zavarjak.

Ágikám 2010.11.23. 12:32:52

Sok fasz vén prolinak azt kéne megmagyarázni, hogy

1. örüljenek, hogy a gyerekek deszkáznak, és nem betörni járnak például.

2. pár év múlva ezek a gyerekek fogják fizetni az összes pampogó nyugdíját, úgyhogy tanulják meg jobban megbecsülni őket.

Anti Anyag (törölt) 2010.11.23. 12:38:11

Köztéren is tilthatja a polg. hivatal, de magánterületen egyértelmű, hogy tilthatja a tulaj, márpedig a társasházak korában nem kevés a magánterület. Ez nem keleteurópaiság kérdése, próbáljon meg valaki gördeszkázni mondjuk egy német, vagy svájci sorházakkal teli utcán este 9-kor, vagy akár előbb. A tulajdonát mindenki védi és ezek között elég sok a tagelő hülyegyerek is.

Ezeket a csákókat azért nem értem, mert ha annyira akarnak gördeszkázni, építsenek valahol egy pályát és vigyázzanak rá. Persze ott nem látja őket senki, ezért annyira nem is érdekes.

misc · http://misc.blog.hu 2010.11.23. 12:44:37

egészen zseniális videó. Aranyos a végén a korcsolyázós néni :)

Jim Raynor 2010.11.23. 13:05:39

csinálják caak, mindig örömmel nézem az eltaknyolós videóikat a tecsőn.

ergerberger 2010.11.23. 13:09:54

Baszódjon meg minden kis irritáló deszkás pöcs!
Ha deszkán akarnak egyensúlyozni, akkor pörögjenek inkább az apjuk lécén a seggükkel!

egyszo (törölt) 2010.11.23. 13:14:25

Szélsőséges álláspontot mutatnak be, azt biztos, de micsoda parasztok vannak :D Mekkora IGAZI prolik...

bölcsésztanár 2010.11.23. 13:15:59

Szerintem kicsit egyoldalú a videó, mert nem tudjuk, mit csináltak, mielőtt ezeket a beszólásokat kapták. Ha csak gurultak, jogos a felháborodás (a fiúk részéről), de ha tényleg padok vagy lépcsők mennek tönkre pár óra masszív gyakorlástól, nem értem, miért vannak kiakadva, ha valaki elküldi őket.
Szerintem minden városban lehet találni olyan helyet, ahol nyugodtan lehet deszkázni, nem fontos a főtéren, kórházlépcsőn, vagy nyuggerek ablakai alatt csinálni. Mondjuk provokációnak nem rossz, de nem kell megsértődni, ha elküldenek az anyámba, miután direkt egy földszinti ablak alatt zörögtem...

Egyébként meg: tényleg siralmas, milyen faszkalap tud lenni egy-egy ember, már rögtön a bunkó végénél kezdi, mikor vannak fokozatok. Én először mindig normálisan szólok, ha zavar valaki, csak ha látom, hogy pofátlan vagy direkt bosszant, akkor durvulok be.

Más: lehetne ugyanilyen felvételt csinálni, csak nem deszkásokkal, hanem kisgyerekesekkel. Merthogy mi is sokakat zavarunk, pedig annyi az összes bűnünk, hogy hangosak a gyerekeink, mert nem közözzük meg őket, és nem szólunk rájuk minden felkiáltásnál.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.11.23. 13:26:27

Ez a zajfóbia nagyon érdekes, új komplexus. Mert a rongálás-tegelés-miegyéb az oké, értem hogy miért nem akarják az emberek. De az, hogy csattognak a gördeszkával, az hétköznap, fényes nappal, közterületen miért téma? Ha flexelnének, az oké(bb)? Ha motorjuk lenne, és azt túráztatnák, az oké(bb)? Vagy ha csak simán hagosan beszélgetnek, akkor mi van?
A magánterület-közterület kérdésben pedig az az érdekes, hogy mindenki azon lovagol, hogy nem ott laknak, nem deszkázhatnak ott. És aki ott lakik, az deszkázhat ott? Az kevésbé hangos?
Persze érthető, hogy egyesek (öregek, kisgyerekesek) napközben is igénylik a csöndet, nyugalmat, de azért vegyük észre, hogy ez nem valami istenadta joguk, ezért maximum udvariasan _megkérni_ lehetne a srácokat, hogy ne zajongjanak, nem pedig a videóban aggasztóan sokszor látható stílusban ("Letépemafejedkisköcsög...") odamenni.
Nem védem a deszkásokat, mert sok, itt is felhozott negatív dolog nagyonis igaz rájuk, de a videóban látható tapló paraszt stílus nálam sokkal jobban kibassza a biztosítékot.

Joindulat SC 2010.11.23. 13:26:43

@Anti Anyag:

Nem értem, ha deszkázni akarnak építsenek maguknak pályát?

Ennyi erővel akkor aki kutyát akar sétáltatni az építhet parkot. (engem jobban zavar,hogy kutyaszarba lépek állandóan még a játszótéren is)

A rongálás (még ha nem is az a céljuk) engem is zavar. De ez kivédhető volna egy deszkázásra, korizásra alkalmas hely kialakításával.Persze az adott város, település részéről. (de ez ugye nem megvalósítható,mert nem fogy egyik önkormányzat se milliókat elszórni azért,hogy pár fiatal szórakozhasson/sportolhasson)

Nálunk pl az iskola környékén deszkáznak... mondanom se kell, hogy a lakótelep közepén van... mégse zavarják el őket.
Jó persze ha éjjel csattognak akkor igen, de szerencsére itt vagy annyi intelligenciájuk a kölköknek,hogy ne éjjel deszkázzanak.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.11.23. 13:32:15

@Advanced Flight: Veled tökéletesen egyet tudok érteni, kivéve egy dologban:
Sajnos attól tartok, ez nem (csak) a Kádár-korból maradt massza, hanem folyamatosan újratermelődik. Mert aki paraszt volt fiatalon, az idősen is legalább annyira az lesz. Szóval tartok tőle, hogy annak a generációnak a kihalásával sem lesz megoldva a helyzet, ez a réteg örök.

Muad\\\'Dib 2010.11.23. 13:35:51

@Mainframe:
Sajnos azonban ebből a masszából termelődik a deszkás társaság egy része is...

Acsabi44 2010.11.23. 13:52:01

Pesten is mennyit megkaptam ezt...
Az egyetlen jófej ember egy TESCO biztonságiőr volt, aki kijött és rendes hangon elmondta, hogy a parkolóban ne, mert zavarja a közlekedést.. Amikor rámutattam, hogy dehát töküres a parkoló, akkor mondta, hogy a főnökeit ez abszolút nem érdekli, ők kitalálják hogy mi legyen, és punktum. Ő meg nem tehet mást, ki kell jönnie szólni.
Az IKEÁsok meg simán elvették a deszkát.

Arcturus 2010.11.23. 13:57:27

"csecsemősírás"
Valahol föl kell nőnie a gyerekeknek. Vigyük őket bunkerbe?

"fúrás-faragás"
Dolgozni már csak szabad!

"utcafelújítás, árukipakolás, kukásautó"

De azért az jó, ha
1. Nem nappal van dugó az útfelújítás miatt
2. Reggelre már friss áru van a boltban, ha lemész
3. Nem áll hegyekben a szemét

"Ezekért is rendőrt hívnak?"

Mivel engedélyük van rá, nehéz ügy lenne rendőrrel piszkálni őket.

"Ideges, feszültségét, konfliktusait kezelni nem, nem jól tudó nép vagyunk..."

Az a baj, hogy az átlagos tinédzser deszkásnak hiába vezetem le logikával és joggal az igazamat, úgysem érti, mert két, szaros háromjegyű számot nem tud összeszorozni papíron és egy összetett mondatot rendesen megfogalmazni, nemhogy egy gondolkodásra és ismeretekre épülő levezetést megérteni. Ha lenne természetes jogérzékük, akkor maguk is belátnák, hogy szórakozásból zajongani nem olyan jó, mert lesznek még belőlük panelban lakó prolik, akik ugyanígy kikelnek majd az akkori fiatalok ellen. Meg egyébként is. Jól írta fönt valaki: ne keverjük az anarchiát a demokráciával.

A kórházlépcsőn deszkázás problémáját meg nem megérteni kivételes ostobaságra vall. Nagyon is igaza volt a fickónak, a munkahely nem játszótér.

"pár év múlva ezek a gyerekek fogják fizetni az összes pampogó nyugdíját, úgyhogy tanulják meg jobban megbecsülni őket."

Mint ahogy a gyerekek kurvára nem építettek még semmit ezen a világon, de használják...

"de azért vegyük észre, hogy ez nem valami istenadta joguk, ezért maximum udvariasan _megkérni_ lehetne a srácokat"

A zajongás isten adta jog?

"Sajnos attól tartok, ez nem (csak) a Kádár-korból maradt massza, hanem folyamatosan újratermelődik. Mert aki paraszt volt fiatalon, az idősen is legalább annyira az lesz."

Bezony, így lesz a most paraszt deszkásból később paraszt panelnyugdíjas...

RolFic · http://onlinetrendek.blog.hu 2010.11.23. 14:06:46

...mindkét oldalnak igaza van valamilyen szinten!
Legyen nekik hely, ahol deszkázhatnak, hajrááá, de azt mondom, hogy ezt ők oldják meg klubokon, csoportosulásokon keresztül maguknak, ne azt várják, hogy az önkormányzatok építsenek gördeszkás parkot az adófizetők pénzéből!
Mert ennyi eséllyel lehetne parkot építeni a távolugróknak, gyúrósoknak, baseballosoknak, fedett pályás távolra látóknak közpénzből!
...Önkormányzat adjon rá egy teret, aztán a deszkások majd megoldják maguknak a többit, és valamilyen szinten rongálásról van szó az tuti!
pl.: ha az emlékművön deszkáztok, akkor ne az öregember legyen a f*sz aki beszól (az már más kérdés, hogy paraszt szöveggel), de igazából teljes mértékben igaza van!

Agresszív Kamionsofőr 2010.11.23. 14:49:46

A büdös komcsi anyját az ilyen kis köcsögöknek, hát nem elég a biciklis pestis a nyakunkba, most már ezek is jönnek, nyomulnak, balhéznak? 35 tonna acélt szállítok, gyorsan tűnjetek az utamból, ti anyaszomorítók...

Advanced Flight 2010.11.23. 15:45:32

@Mainframe: Ez persze igaz; csak ahogy néztem ezeket az arcokat, annyira tipikus: mondja mindegyik agyatlanul a magáét, káromkodik, fenyegetőzik (némelyik, ha jól emlékszem, kinyírással is, ami már Btk.-érdekeltség, de a sötét agyáig el nem jutna), meg sem hallgatja a másikat..
Biztos lesz ilyen 20 év múlva is. Sajnos.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2010.11.23. 22:42:37

Görzenálnál lakom :D
Amúgy eléggé felzaklatott idegileg, rosszul birom, ha rámszólnak, főleg ilyen primitiv-agresszivan.

s_marky 2010.11.24. 00:55:46

@Advanced Flight: IGEN,SAJNOS IGEN! ezért jár is a like

Metal88 2010.11.25. 01:11:55

Elszomorító, hogy mennyi a rosszindulatú hozzászólás. Mindenki baromira biztos benne, hogy neki van igaza, de senkiben nincs egy cseppnyi tolerancia. Alapvetően a mindennapi élethez való hozzáállással és látásmóddal van a baj. :(

CApa (törölt) 2010.11.29. 12:13:20

Mi volt ebben a filmben, hogy törölték? Gyilkosság vagy jogdíjas zene?
süti beállítások módosítása