Képgyár

"Ilyet én is tudok csinálni."
"Ezt nevezik művészetnek?"
"Régen bezzeg tudtak festeni."
"Na, ezt én is kiraknám otthon."
"Afrikában közben éheznek."
Fotó, képzőművészet, építészet, látható és láthatatlan dolgok.

Friss topikok

IndaFotó képek

Linkblog

A semmit követelte röhögve a tüntető tömeg

2009.06.20. 23:52 Földes András

"Azok közé tartozol, akik nem akarnak semmi különöset, de amellett szívesen kiállnának?"

Részlet a szervezők felhívásából

„Mit akarunk? Semmit! Mikor? Soha!” A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előtt gyülekező tüntetők hosszú percek óta skandálják követeléseiket, amelyek azonban nem találnak meghallgatásra. A hivatalból senki nem merészkedik elő, hogy átvegye a petíciót, és kísérletet tegyen a párbeszédre.

Pedig követelésből van elég. „Holnap legyen tegnap!” „Oszlassanak fel!” „Nagyszínpad!” „Gyök alatt van itt mindenki, tessék már négyzetre emelni!”

foldesandras: altalanos tuntetes 016

Kattintson ide, és nézze meg, miért érdemes tüntetni!

A további transzparensekből a tüntetők holisztikus eszmerendszerére következtethettek volna a KSH érdeklődő illetékesei: „Éljen a giccs”, „Ebédelni mentem”, továbbá „Fej, tor, potroh!”

Ez utóbbit egyébként hosszasan kántálja is a 2-300 fős tömeg, amíg meg nem jelenik a lépcsőkön a főszervező, Kovács Gergely, aki egyébként az ország egyetlen izgalmas köztéri és közéleti hekkercsapatának, a Kétfarkú Kutyapártnak a vezetője és egyetlen tagja.

A pártvezető hangosbeszélőn bejelentette: „Követeljük, hogy haladéktalanul, úgy egyetemesen, mint egyébként, külön eseti megvizsgálás nélkül, mindenkire egyenlő arányban, a képességeihez mérten, politikai hovatartozás nélkül, vallás és ruhamárkára tekintet nélkül, különálló csoportokban, betartva a vonatkozó uniós ajánlásokat, és szabálymódosításokat idegenbe szakadt honfitársainkkal karöltve, minél előbb!”

A tömeget láthatóan nem lombozza le, hogy nem indul meg a kulturált és demokratikus alapokon nyugvó diskurzus a hivatallal. Ami tulajdonképpen a lényege is az Általános Tüntetésként meghirdetett szombat esti demonstrációnak.

Ha most itt ülne mellettem Dessewffy Tibor, nyilván a politikából és közéletből kiábrándult fiatalokról, az eszmék korrodálódásáról, és a valódi érdekképviselet hiányáról mondana nekem szomorú dolgokat. Amellyel egyrészt zavarna a munkában, másrészt viszont nem lenne igaza annyiban, hogy a tüntetésen pont a szomorúságnak nem volt semmi nyoma.

Sőt, ennyi röhögést egy tömegben legfeljebb a High Times éves termékminta-bemutatóján lehet tapasztalni. Az Általános Tüntetés, amely nem folyik semmiért, nem akar semmit elérni, és amelyen csak konkrét követeléseket nem tartalmazó transzparenssel lehet részt venni, láthatóan felszabadítóan hat az emberekre. Az átlagéletkor ugyan 25 körül mozog, de az elszórtan álló idős hippik, entellektüellek és senior technósok is ugyanolyan kajánul vigyorognak, mint a másodéves egyetemisták.

foldesandras: altalanos tuntetes 086

Itt tekintheti meg az összes követelést nagy méretben!

Csak hogy érezhető legyen, mennyi kraft van a dadaizmus és nihilizmus közt egyensúlyozó demonstrációban, megemlítem, hogy a meglepően nagy tömeg a zuhogó esőben is hajlandó egy órán keresztül vonulászni a Mechwart liget környékén, csak azért, hogy hülye táblákat lengethessen.

„Nem voltam még soha tüntetésen” – meséli közben a „Döntsenek helyettem” feliratot tartó, csurom vizes srác. Felsorolja, hogy melyik párt rendezvényére nem menne el, de mire a végére ér, nem maradt egyetlen politikai erő sem. A Critical Mass szervezésében vett részt, jut az eszébe, meg ha lenne tüntetés az Indexért, azon is megjelenne.

Megkérdezem a „There is no spoon!” követeléssel érkezett lányt is, aki bevallja, eddig még eszébe sem jutott, hogy bármilyen tüntetésére elmenjen. Meglepő módon a mostani esemény tapasztalataiból azt a következtetést szűrte le, hogy a dolog mégis érdekes, és legközelebb majd kipróbál egyéb demonstrációkat is. Nem akarom kiábrándítani, úgyhogy barátságosan bólogatva lemaradok.

foldesandras: altalanos tuntetes 121

Fotó: Földes András

Végül egy tudatosabbnak tűnő felvonulóhoz fordulok, aki azonban nem hajlandó megszólalni, viszont minden kérdésemre felmutatja a kört, háromszöget és négyzetet hirdető tábláját. Nem értem, miként is értelmezzem a geometriai alakzatokat az aktuálpolitika tükrében, csak annyit veszek észre, hogy könnyed hangulatba kerültem, pedig éppen elindult a hideg esőlé a gerincem mentén.

268 komment

Címkék: budapest botrány kétfarkú kutyapárt

A bejegyzés trackback címe:

https://kepgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr341197939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RED 2009.06.21. 01:10:27

én csak azt nem értem, h miért nem hoztál kamerát..... :)

Színes Géza 2009.06.21. 01:11:04

Szar jópofáskodás. Ennyi.

Egy Dagadt Patkány (törölt) 2009.06.21. 01:15:08

@Színes Géza: Miért mit kéne csinálni? Megint lejáratni magunkat az egész világ előtt bőrfejű hülyékkel? Ha nem érted a hátterét ennek a dolognak, akkor nem csodálom, hogy csak ennyit tudsz kinyögni...

nagy1 2009.06.21. 01:19:12

Ennyi szánalmas idiótát. Már a képeken látszik, hogy többnyire elmebeteg emberek, önjelölt művészek és más kirekesztett honfitársainknak van ideje ilyesmire.

Amúgy érdekes, hogy a média erről a baromságról milyen elánnal tudósít, bezzeg a kormánypárti tüntetőket folyton azzal támadták, hogy biztos nincs jobb dolguk, meg lusták dolgozni, hogy kimennek a térre. Ennek bezzeg volt értelme. Szánalom.

mangorlo 2009.06.21. 01:21:35

fej tor potroh :)))

visitva rohogtem

nagy1 2009.06.21. 01:22:56

Egy Dagadt Patkány: nomen est omen. Amúgy bírom, hogy a magadfajtáknak ez az egész még tetszik is és üzenettel bír, mert az ország 15%-át kitevő "szélsőségesekből" űz gúnyt. Ez a 300 idióta viszont tudja a tutit, és ők a mértékadók. Aki mást mond, az bőrfejű hülye... Na menj a...

Amúgy ezek se szebbek mint a bőrfejűek. És szerintem többen is vannak.

Földes András 2009.06.21. 01:24:15

mindenki őrizze meg a hidegvérét, szerintem

öregmogyi 2009.06.21. 01:26:11

"Eddig még nem jutott eszükbe elmenni egy tüntetésre sem." Hát ez olyan édes... Mikor kellett volna tüntetni, ha nem az elmúlt három évben??? Ezek a taigetosz-érett példányok 89-ben sem tüntettek volna.

RED 2009.06.21. 01:27:50

@Földes András: Az a legfontosabb. Ámen.

heszusz 2009.06.21. 01:29:33

hehe, ez zsír. végre valami értelmes dolog miatt tüntetnek. :)

RED 2009.06.21. 01:31:19

őrlik a szőlőt
őrlik a szőlőt
őrlik a szőlőt

gyebacsi 2009.06.21. 01:32:36

Nagy1: Hogy erre miért kell morogni ember, azt Te sem tudod... Teljesen jópofa, és általános jókedvet, szeressükegymástemberek érzést hirdető tüntetés lehetett a cikk alapján, nem tudom mi a bajod evvel, kár, hogy nem tudtam róla korábban, biztos ott lettem volna. :)
Színes Géza meg eltalálta, csak nem "szar", hanem "egyszerű" lett volna a megfelelő jelző a post-jában.

öregmogyi 2009.06.21. 01:34:11

@Egy Dagadt Patkány: azt hittem talán leesik ezután a három év után, hogy a 2006-os eseményeknél a "kopaszoknak" (dehogy csak kopaszok!) volt igazuk, de úgy látszik te még nem keltél föl.

A hazug patkány már elmenekült a süllyedő hajóról. A rekordhitelek és a maradék balfék agóniája megmaradt.

Az egri kórházvédőket is hülyéztétek, de múlt heti hír, hogy Hatvan után Egerből is ki kellett dobni a Hospinvestet. Ezért rúgatták ki az elvtársak a fél kórházat? Ezért ment a médiahenger, megalázva minden igazáért kiálló embert???
Ugyanezt játszották a kötelező kórházszéfek (amiket már árvereznek, he he) és a Kormányzati Negyeddel kapcsolatban is. Legújabban meg már az NBH segítségével próbálják az ellenzéket besározni. (csak "Mac" helyett "MeH"-et értenek a szerencsétlenek)

És akkor itt vannak a hozzád hasonlók meg ezek a tüntetéseket kifigurázó libbantak, akik megmondják a tutit??? Muhaha...

hidratszint 2009.06.21. 01:38:41

Most akkor már tüntetni sem lehet?

2009.06.21. 01:44:27

@öregmogyi:

Dalban mondom el:

"aki szerint parodizálok tegye fel a kezét
tegye fel a kezét, tegye fel a kezét
aki szerint ez paródia, tegye fel a kezét
tegye fel a kezét, tegye fel a kezét"

illetve

"te vagy a beteg és és nem én
te vagy a beteg és és nem én
te vagy a beteg és és nem én
te vagy a beteg és nem én"

Aldyr 2009.06.21. 01:48:33

Emlékszem, egy tüntetés jellegű tüntetésen (kb 80 ember valahol spontán) elkezdte valaki kiabálni: "In-gyen-sör! In-gyen-sör!" Népszerűbb volt a jelmondat a apolitikusoknál :)

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.06.21. 02:10:34

@öregmogyi: Így igaz, nem is rendes tüntetés az, ahol legalább egy tévészékház nem gyullad ki. Jó,jó, persze, most jön majd az, hogy a provokátorok voltak, meg blah-blah-blah.
Egyébként nyilván nekik volt igazuk. Öööö, de miért is? Mi, hogy hazudott egy politikus? Navazze, ilyet a világ nem hallott még!

józan' 2009.06.21. 02:16:30

Jah, ilyen amikor a _csendestöbbség_ két pártja történelmi mélyponton van, ezért a _csendestöbbség_ (volt) szavazói már magát a politikát, mint intézményt kezdik el parodizálni. És hát mivel mással lehetne jobban parodizálni, mint az elmúlt 3 év egyik szimbolikájával, a tüntetés kifigurázásával.

Amúgy a világon a legjobb(és egyben a legveszélyesebb) fegyver a világon a nihilizmus: bármit ki lehet vele forgatni/el lehet vele értékteleníteni. A nihilizmus annyit tesz, mint semmiben nem hinni.
Azzal meg nem lehet mit kezdeni.

Egy Dagadt Patkány (törölt) 2009.06.21. 02:17:31

Nem válaszolok most név szerint az összes messiástudattal megáldott indentitászavaros balféknek, csak annyit üzenek, hogy vehetnék magukat kevésbé komolyan, a történelmet és az iskolai tanulmányaikat pedig mégkomolyabban. Pont annyi értelme volt ennek a tüntetésnek, mint annak amire kiment a sok überungarische idióta. Bár ezek a fiatalok nem más megalomán szerencsétlenek érdekeit próbálják mindenáron képviselni, akik ráadásul meggyalázzák a komplett magyar kultúrát, történelmet és szellemiséget, hanem kifejezik azt az érzést ami minden értelmes magyarban megvan, hogy elég a komédiából és plüssturulos árpádsávos kabaréból. Kérem a következőt...

öregmogyi 2009.06.21. 02:26:44

@Eddie Krueger: szerinted elkúró pusztán hazudott????? TÖRVÉNYEKET hoztak a választók megtévesztéséért! ÁFAcsökkentést! Miközben tudták, hogy a választás után emelni kell. (az alsó kulcsot fel is emelték és megszűnt a 0%-os. Valamint sok alsókulcsos a felső kulcsba került... És ezt bizony sejtettük, de: addig az volt a duma, hogy HÁT ők nem akartak rosszat, csak a helyzet ilyen lett. NA EZ DŐLT MEG az őszödi beszéd kiszivárgásakor. Ugyanis ott bevallja ez a két gazember (Veres-Kúrcsány), hogy már két éve tudták, hogy ez tarthatatlan és nem csak hogy nem tettel semmit, hanem FALS törvényekkel fogták be a kétkedők száját. (5 éves adócsökkentési törvény) Tudod hányszor nyilatkozta ez a szemét -amikor a lehetséges megszorításokról kérdezték, hogy "ott a törvény".. el lett fogadva., És hogy ő nem tud más forgatókönyvről.

Ez neked szimpla hazugság?

Egy politikusok hazudnak, persze. Mint ahogy a reklámok is hazudnak. DE AKKOR MIÉRT VAN AZ, hogy egyes cégeket mégis megbírságolnak a reklámjaik miatt, másokat meg nem? Mondhatom, hogy "idd az én vizem, mert ettől karcsúbbnak ÉRZED majd magad". Emiatt nem fognak engem megbüntetni. De ha Schobert Norbihoz hasonlóan azt írnám egy üveg vízre, hogy "fogyasztószer", akkor megbírságolnak. (így járt ő is) Sok tanulatlan, agymosott ezt az apró különbséget nem látja... vagy nem hajlandó észrevenni.

átlátó 2009.06.21. 02:28:34

@Egy Dagadt Patkány: Megjöttem, itt vagyok. Letoltam a nadrágom...ha így nem jó, a kupac mellett találod a kanalat. Hogy ne kézzel egyél e modern korban, te nagyon modern izé. És nem menj el az országból, mert szükség van mindenkire. Igen, még rád is... :)

Hmm.. 2009.06.21. 02:28:56

Azt hiszem, hogy a kommentekből kitűnik, hogy ki az aki még megeszi a politikusok néplázító szövegeit, és kik azok akik már tisztán látnak. Mindenesetre üdvözlöm az ötletet, és sok sikert kívánok a további akciókhoz!

átlátó 2009.06.21. 02:31:49

@Egy Dagadt Patkány: És kisfiam még annyit, hogy ne kerülje el a figyelmedet, hogy veled ellentétben én egyetlen jelzőt használtam irányodban. Azt, hogy "modern".

gyebacsi 2009.06.21. 02:35:51

Öregmogyi: gondolom Te olyan vagy, aki még a hardver tesztek hozzászólásait is átalakítja polidili fórummá. De gondolom a baráti összejövetelek is politikai veszekedésekké fajulnak nálad. Biztos jó így élni?
Na erről szólt szerintem ez a kiba "tüntetés", csak pont azok nem értik, akiknek szólt.

:)

Egy Dagadt Patkány (törölt) 2009.06.21. 02:44:08

@átlátó: te figyejjémá'..szóval..nem akarlak megbántani, de rohadtul nem szólt hozzád senki. Lehet itt keménykedni, de szeritnem ezzel magadat minősítetted. Értem én, hogy szereted hogyha veled foglalkoznak, de nem kell mindig megszólalni, pláne ott ahol nem is kéne mert nem érted, hogy miről van szó.Ettől függetlenül, ha úgy tartja kedved, akkor próbálkozhatsz összetett mondatok alkotásával, az nem árt senkinek...

gyebacsi 2009.06.21. 02:44:28

@átlátó: A "kisfiam"-ozás sokkal vérlázítóbb a legtöbb jelzőnél, nem?

Ianas 2009.06.21. 02:45:52

A KURVA életbe. A ....m kivan, hogy nem lehet egy jó pofa, vidám, már-már örömteli eseményt NEM a rohadt aktuálpolitika tükrében szemlélni.

Kurva mód nem érdekel se Orbán se Gyurcsány, se Barbie, se a komcsik, se a Szadesz, se senki. Mindenhol csak azt látom, hogy ebben az országban még az atommagfizikából aktuálpolitikai kérdés lesz.

Na ez a szánalmas.

Egy Dagadt Patkány (törölt) 2009.06.21. 02:46:49

@gyebacsi: annyira nem, mert arra utal, hogy az aki használja megpróbálja valahogyan érzékeltetni a fölényét, ha már intellektuális alapon nem megy..

józan' 2009.06.21. 02:49:22

@Hmm..:

Igen, látod, a sok birka még mindig hisz "azoknak", de szerencsére már vannak olyan _felvilágosultak_, mint te is, akik "Átlátnak a politikusok néplázító hazugságain"! Te már tisztán látsz! Mester!

gyebacsi 2009.06.21. 02:54:11

@Ianas: pont ezt magyarázom én is. Tudjátok mi a szomorú? Hogy tegnap elmentem megnézni egy lakást, és be sem mentem, mert egy 2 méteres magyar zászló volt kirakva a társasház tűzfalára. Valamelyik lakó úgy döntött, hogy márpedig ez így lesz. (Kiderült, hogy nem véletlenül eladó a kéró) Miért kell ez? Én kurvára magyar vagyok anélkül is, hogy bárki orra alá dörgölném, vagy ezt mindenféle zászlókkal, matricákkal, hozzászólásokkal igazolnám, miért gondolja bárki is, hogy nem így van? Csak szeretném felnevelni a gyerekeimet, szeretném biztonságban tudni a családomat, és emiatt SOSEM fogok Petőfit játszani. De esküszöm dögöljön meg, aki emiatt lenéz. (Húúú, milyen radikális nézet ez...) :)
Mindegy különben meg, kár is reagálni az ilyenekre. :(

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2009.06.21. 02:55:50

@öregmogyi: > "Eddig még nem jutott eszükbe
> elmenni egy tüntetésre sem." Hát ez olyan édes...

Tudom a reszletek nem szamitanak - foleg ha magat akarja meggyozni az ember, de a cikk szerint egy db. ember nyilatkozott ugy, hogy eddig meg eszebe sem jutott elmenni tuntenti, de most megtetszett neki:
"aki bevallja, eddig még eszébe sem jutott, hogy bármilyen tüntetésére elmenjen"

Ezzel szemben te azt akartad kihallani belole, hogy mindengyik arc ilyen. (Ami egyebkent nem feltetlenul baj, leven nehanyszaz emberrol van szo.)

> Mikor kellett volna tüntetni, ha nem az elmúlt
> három évben??? Ezek a taigetosz-érett példányok
> 89-ben sem tüntettek volna.

Jajj, de nem szeretem amikor valaki eljatsza, hogy o az orszag (vagy az emberek) politikai kulturaja miatt aggodik ugy altalaban es kozben a mondat (jobb esetben a bekezdes) vegere mar azt is megmondja, hogy egyebkent mit is kell gondolni pontosan a helyzetrol es hova kell ikszelni. Ha ez tul altalanosan hangzana, hat pont ezt jatszottak nehanyan amikor egy blogon arrol folyt a beszelgetes, hogy ha valaki en bloc elegedetlen a politiaki elittel akkor otthonmaradas helyett menjen el es szavazzon ervenytelenul. Erre jot jopar okostojas aki a demokraciarol beszelt meg arrol, hogy szavafzni muszaj es ha mar ugy van, akkor nyilvan csak egyfele lehet.

Na hat ez a tuntetos megjegyzesed nekem logikailag tok analog ezzel. Ha valaki nem tuntetett a kormany ellen, akkor az politikailag inaktiv es felelotlen. Meg jo, hogy csak egy igazsag van.

Amugy miert ne lehetne bohockodni egy kicsit? Szerintem a tobbseg brahibol ment ki, a foszervezo szemelyebol meg arra lehetet kovetkeztetni, hogy ha volt szandekos uzenete a dolognak, akkor az az egesz politikai elit fele megnyilvanulo kritika lehetett.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 02:59:09

Szerintem meg te vagy a Taigetosz-érett, kisfiam, egy humortalan, súlytalan, torzult lelkű senki. Na erre mit lépsz? Unga-bunga, mi? Már a hozzászólásodon látszik, h egy tufadék, csökött szellemű, sérült egyed vagy, simán a kútba kellett volna dobni tíz hónaposan, de ha már megérted ezt a kort, akkor a bányába lehajtani, mert ilyen paranoid állatot az utcára engedni környezetszennyezés. Ám, ezek a nyominger liberók megtűrik a magadfajta haszontalan férgeket is, elviselik az aberrált hőzöngésed, meg fröcsögésed, nem vernek rá a szádra, erre el is hiszed saját eszetlen, életidegen mocskolódásod, és azt álmodod igazad van. Pedig csak beteg vagy. A médeijja, a médejja.. au-au-auuu, mama, bántanak, elnyomnak megint..

Nos, a normális emberek szeretnek nevetni, élni, stb., tudod, gyíkocska? A homo sapiens már-már színesnek képes látni a világot, képes megkülönböztetni árnyalatokat, és ez még szórakoztatja is. Viccből, humorból is elég széles skálát tud értelmezni, nem csupán a szopós-nyalós-fingósat, meg a zsidó-cigányozósat. Neked öcsém, ha be kell magolnod egy negyedik rigmust már kiüt a homlokodon a verejték.

Különben az duplán röhejes, h azonnal magatokra vettétek a kritikát, pedig sztem ez most nem is a magatokfajta előembereknek szólt elsősorban, ám a gerincvelő nyilván azt súgta számotokra, ha valaki nevet, az rajtatok nevet.. Nem azt az egy klisét ismételgetik, amit ismersz: magadfajta-magafajta, hát akkor rajtad nevetnek. Tajgetossssz! Dunába! Ra-ta-ta-ta! Ahogy a magadfajták mondják: aki nem az én rigmusom fújja, az a zsidó, e? Hülye..

A fenti képeken látható felszabadult emberek nem rajtatok nevettek, okoskák, az egész post-ban szó nem volt rólatok, fárasztó faszfejekről; most nevetnek rajtatok, mert amikor megszólaltok, az groteszk. Amikor magatokra veszitek a nem rátok szabott, kétszer nagyobb ruhát, az is groteszk. A groteszk pedig nevetésre készteti a homo sapienst. ..a magatokfajtát meg hagymázos hőbörgésre hergeli, mert azt képzelitek rajtatok nevetnek, és ekkor már valóban, mert ez gyerekes dolog, ami szintén groteszk. Így generáljátok aztán egyre újabb és újabb hullámait a jókedvnek, ami azonban sajátos módon bennetek agressziót ébreszt. Ez szintén gyerekes vonás, általában az ember késő kamaszkorra kinövi. A magatokfajta nem. Igazság szerint ugye a magatokfajta nem is ember a szó valódi értelmében.. Emberszabású, de nem Ember..

öregmogyi 2009.06.21. 02:59:12

@gyebacsi: akkor kell így élni, ha majd kevésbé kapzsi és kevésbé impotens hatalom lesz a fejünk fölött. Addig viszont hangot kell adni az elégedetlenségnek. És aki ilyenkor nyugalomra int, (vagy kineveti a demonstráló embereket) annak nincs ki a négy kereke. Egerben is sok puhapöcs mondott le a kórházról és írt alá a Hospinvestnek.. Azok most hogy néznek a napokban visszavett kollégák szemébe? Akik hónapokat nélkülöztek a meggyőződésük miatt? Sokan elvesztették ott a gerincüket.

És a Kossuth-térieket le "hugyosozó" balos csőcselék is jobban tenné, ha a kormányváltásig csak csendben figyelne. Ha már nekik nem volt merszük (illetve agyuk) kimenni és akkor tüntetni, amikor még a folyamat elején voltunk, akkor legalább utólag ne okoskodjanak. Elhiszem, hogy ennek a félrevezetett (és megcsömörlött) rétegnek már nagyon elege van a tüntetésekből, de tessék szépen eltűrni. (ez az ára a 2006-os "győzelemnek"... Hogy Gyurcsókot idézzem: "igaztalan választás nemigaz országhoz vezet" Amúgy meg a provokáló kormányfő már lelépett, tehát törés-zúzás nem várható. Meg lehet nyugodni. (bár az NBH még nem adta fel... Mac/MeH-es sztori, vagy a sok kitalált "bombagyár", hírtv-sek lecsukatásának pénzelése) A békés tüntetésekhez viszont jó ha hozzászoknak a fenti libbantak, ugyanis a megszorítások csak most kezdődnek. És a saját bázisuk (közalkalmazottak, nyuggerek) fog az utcára vonulni.

gyebacsi 2009.06.21. 02:59:16

@Egy Dagadt Patkány: Ezt mondhattad volna azelőtt is, mielőtt pár éve betörtem egy nyílászárot egy ember fejével emiatt. Idősebb volt ugyan, de 5-ödjére is hiába kértem, hogy ne használja ezt a kifejezést, mert olyanból nekem már van egy, és teljesen megfelel, nincs "újra" igényem. :) Szerintem megalázó volt, de a megvilágításod azért most egy kis lelkiismeret furdalást ébresztett bennem az eset kapcsán. :)

öregmogyi 2009.06.21. 03:02:59

@gyebacsi: "Tudjátok mi a szomorú? Hogy tegnap elmentem megnézni egy lakást, és be sem mentem, mert egy 2 méteres magyar zászló volt kirakva a társasház tűzfalára."

Ez tényleg szomorú.

gyebacsi 2009.06.21. 03:04:29

@öregmogyi: Bizony az. Viszont az is, hogy nem érted, hogy miért az.

gyebacsi 2009.06.21. 03:06:48

Mondjátok már meg nekem, hogy miért nem lehet elhinni, hogy az ember BÉKESSÉGBEN és NYUGALOMBAN akar élni, bármi áron is, és ettől még nem BIRKA?

józan' 2009.06.21. 03:12:14

@ibusibus:

És most aztán, aztán aztán...!
aki nem értékeli ezt a fajta humort az egy homo erectus, majomember...
Mondom én, hogy felvilágosultak vagytok baszki. :) Aki nem nevet a szarjaitokon, az minimum őstulok.
De ugyanez a helyzet a vallással, kisebbségekkel kb. mindennel kapcsolatban. Aki nem eztafajta "budailiberális" trendet követi, amit te(ti) az haljon meg. Ugye?

öregmogyi 2009.06.21. 03:12:46

@gyebacsi: a mi házunkon (budai társasház) 2006 októbere óta kint van. Az egész tér látja. És tudod ez manapság nem azt jelenti, hogy kurvanagy magyarok vagyunk, hanem hogy egy (bizonyos) oldalon állunk. (és ezt szerintem te is érzed legbelül, ezért rezzenek össze a maszoposok ha ránéznek) Valahol örülök, hogy már egy magyar zászló is ki tudja ezt fejezni, és nem kell más jelkép után néznünk. Kösz a visszaigazolást. Majd ha értelmes(ebb) hatalom jön a fejünk fölé, ígérem levesszük.

öregmogyi 2009.06.21. 03:15:22

@gyebacsi: én elhiszem, hogy vannak ilyenek, akik "bármi áron" homokba akarják dugni a fejüket. Egerben a napokban osztják ki az ilyeneknek a gerinc-életműdíjat :-)

(megértenélek, ha nem lenne ok a hőbörgésre... de bizony van)

es2300 2009.06.21. 03:16:46

ehhh ez nagyon meno bigup a ketfarku kutyapartnak illetve tunteto tomegnek

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 03:21:11

@józan': nem, csak mondjuk üljön vissza az iskolapadba, míg megtanulja, h nem offolja szét a beszélgetést.. ez ugyanis az alapműveltség része. egyfajta civilizációs minimum. ezt még akármelyik kocsmatöltelék is tudja, h nem pofázunk bele a másik asztal beszélgetésébe, nem kibicelünk bele. nem a humor értékeléséről van szó, arról nem is volt szó egyáltalán, hanem a viselkedésről volt szó. az minősíthetetlen. az méltatlan a homo sapienshez. de mondom, én jól szórakozom, mert kapkodjátok fel a kabetot sorra.. talán lesz még jobb is még várom..

gyebacsi 2009.06.21. 03:21:31

@öregmogyi: Egyrészről tévedsz, mert nem vagyok semmilyen maszopos, vagy akármi, másrészről is tévedsz, mert értelek ugyan, de nekem az volt ezzel a bajom, hogy, mivel semmilyen oldalon nem állok (hülyézz nyugodtan le, de mindkét oldal lop is, meg idióta is), és nem lennék kíváncsi az esténkénti közös grillezős észosztásra. (Mivel a társasháznál kívülről láthatóan közös kert volt...) A rejtett célzást meg hálisten meg se hallottam. :)

es2300 2009.06.21. 03:21:55

@öregmogyi: És tudod ez manapság nem azt jelenti, hogy kurvanagy magyarok vagyunk, hanem hogy egy (bizonyos) oldalon állunk.

na ez okos dolog, a nemzeti, kulturalis egyseg egyik legfontosabb elemet belerangatni az egyik oldal - masik oldal vertikumba, es draga baratom mi van azokkal akik ugy allnak mindket labukkal a foldon, hogy kozben nem akarjak egyik szin batorito kozelseget sem erezni, mert mondjuk megy nelkuluk is. az elet, a vilagmindenseg meg minden

gyebacsi 2009.06.21. 03:25:14

@öregmogyi: Ha szerinted nem lenne ok a hőbölgésre, akkor szerintem te sem hőbölögnél, ezért ezt nem is értem, hogy értetted. Én annyit mondtam, hogy mi a bánatért nézel engem le, csak azért, mert én nem hőbölgök?

Ianas 2009.06.21. 03:25:51

@öregmogyi: Hős vagy. Csak nem látom a különbséget aközött, hogy "kurvanagy magyar" vagy, valamint aközött, hogy az "oldaladat" a magyar zászlóval próbálod szimbolizálni.

Nem hiszem, hogy bármelyik "oldal" jogosan magáénak tudhatja a magyar zászlót. Aki pedig úgy gondolja, hogy mégis az ő "oldalát" jelképezi, az kurvára el van tévedve a világban.

Csak, hogy érthető legyen: magyar ember vagyok. Engem ugyanúgy jelképez az a zászló, mint bárki mást, aki magyarnak vallja magát. És kurvára sértőnek érzem, ha valaki specializálni próbálja a jelentését egy bizonyos csoportra, amelyiknek mondjuk pl. pont nem vagyok a tagja (igaz, semelyik politikai csoportnak nem vagyok a tagja, mert kizártnak tartom, hogy bármelyik jelentősebb párt a hazám érdekeit szolgálná.)

Szóval ha megtennéd, kérlek légy oly kedves, és próbáld a hazánkat jelképező trikolórt akként értelmezni ami.

gyebacsi 2009.06.21. 03:30:42

@Ianas: Igen, ezt érzem én is. Elvettek tőlem valamit. Arrébb vitték egy kicsit azt, ami IDE tartozik. És, ha én nem megyek arrébb velük, akkor az már nem az enyém IS. Erről beszélek. És a ...om ki van már ezzel.

gyebacsi 2009.06.21. 03:37:26

@józan': Van különbség a "nem nevet" és a "csak idehozza a politikát" közt ám! :)

öregmogyi 2009.06.21. 03:47:42

@Ianas: a zászló a helyén van kezelve. Az én nézetem szerint vannak az országrontók és az országért tenni akarók. (a tények ismeretében a szerepeken már kár is vitázni... 2006 ősze előtt még talán bevettem volna, hogy a szokásos komcsi bénázás sodorta az országot válságba (és ugye Bolgár Gyuri agymosó szeánszain is ezt tömték a balos fejekbe) csak aztán jött a "híres beszéd". Miszerint a folyamat végét már két évvel korábban látták, de a választások érdekében nem tettek ellene semmit. Sőt! ÁFAcsökkentéssel még tetézték a bajt. Vagyis tudatos lépések sorozata... a hatalom megtartása érdekében. -és fogadkozás, hogy most legalább lesz 4 tiszta év, és minden kurvajó lesz... -és majd a reformok- MUHAHA)

Off: amúgy észrevettétek, hogy aki rohadtul nem ért semmihez, az azonnal reformálni akar, hisz a jelenlegi rendszer alapjaival sincs tisztában.

On:
Szóval az országért tenni akarók "kisajátították" a zászlót. Bár megjegyzem, hogy a maszop önként és dalolva határolódik el mindentől, amit jobboldali kéz megfog (és ami magyar), tehát a kisajátítás viszonylag egyszerűen ment. 2006-ban már odáig jutottak, hogy a Hősök tere sem szalonképes, "mert a szélsőjobb bepiszkolta". Ugyanezt el merték volna mondani a rakpartról? (a napokban történt események után) Hova gondolok... Azt megrohanták a jelképes takarítóbrigádok... Míg a Hősök tere, vagy az Árpádsávos, vagy magyar zászló még mindig "be van piszkolva". -hisz azt valamiért nem olyan fontos visszavenni a balnak nevezett oldalnak.

Tichamér · http://kutyushop.blog.hu 2009.06.21. 03:47:49

No hát ebből az egész hírből csak a kommentek voltak tök fölöslegesek. Még az enyém is. Mindenki gondoljon, amit akar, és az, hogy mit gondol/mond, mindenképpen azt az adott embert jellemzi.
Amúgy elkellne már ide egy kis pozitív hozzáállás és gondolkodás. Lehet hogy jobban menne itt minden...

Hmm.. 2009.06.21. 03:48:53

@józan': Én igen, de te még nem. Téged az indulatok fűtenek és aszerint cselekszel, én meg gondolkodok.

Rob67 2009.06.21. 03:49:00

Azon gondolkodtam olvasás közben, hogy valami elmés megjegyzést írok majd ide.
Nem megy. A kommenteket olvasva, nem megy.
Nagyon jól tettem hogy elhagytam az országot.
Ennyi.
A kék könyvecskét visszaküldöm a BM-be.
Ott jó helyen lesz.

gyebacsi 2009.06.21. 03:53:52

@öregmogyi: "amúgy észrevettétek, hogy aki rohadtul nem ért semmihez, az azonnal reformálni akar, hisz a jelenlegi rendszer alapjaival sincs tisztában." Hehe. Most pontosan melyik pártról is beszélsz? :)))))
Egyébként késő van, kicsi és éhes és álmos vagyok, és a piám is elfogyott. Jóccakát! :)

józan' 2009.06.21. 03:55:46

@Hmm..:

Hú, engem már szétfűtöttek az indulatok. :)
De te bölcs vagy továbbra is.

józan' 2009.06.21. 03:57:49

@Hmm..:

Hú, engem már szétfűtöttek az indulatok. :)
De te bölcs maradtál továbbra is.

józan' 2009.06.21. 03:59:29

@Hmm..:

Hú, engem már szétfűtöttek az indulatok.
De te bölcs vagy továbbra is. :)

józan' 2009.06.21. 04:00:54

@Hmm..:

Hú, engem már szétfűtöttek az indulatok.
De te bölcs vagy továbbra is. :)

gyebacsi 2009.06.21. 04:07:22

Túl komolynak tűnő következtetés vonsz le egy pici blog néhány hozzászólója alapján. Szerintem ez nem helyes, de Te tudod...
Lehet én is elhúzok, de szerintem nem fogok visszaokoskodni, bár ki tudja, nem vagyok még abban a helyzetben! :)

józan' 2009.06.21. 04:30:00

Ehh, hányszor küldte el ez a béna blogmotor. sorry

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 04:36:33

@gyebacsi: "visszaokoskodni?" németül, vagy angolul fogsz kommentelni? az ember igazán csak az anyanyelvén tudja kiírni magából a dolgokat. a nyelvet meg viszed magaddal, akárhova is vet a sors. a nyelv az örökséged, nem a föld - nincs "vissza", folyamat van: előre.

éppen ezért gáz egy kicsit, h van egy réteg, ami arcátlanul beleoffol minden beszélgetésbe. mondjuk ki lehet kerülni őket: nem kell az index címlapról blogot szemezni, mert arra tapadnak - része a szubkultúrájuk rítusainak, pártjuk stratégiájának. de van egy-két igazán élvezetes magyar blog, ahol viszonylag szűk társaság beszélget, prolik csak akkor esnek be, ha éppen címlap lesz a sztoriból, de jellemzően nyolc-tíz sornál többet úgy sem képesek elolvasni, megérteni meg hármat se, odafosnak valamit, aztán tipliznek. ezeket a légypiszkokat aztán akár bent is lehet hagyni a kommentek között, ad egy kis hangulati aláfestést.. de mondom, szerintem, nincs vissza: a nyelvét, a kultúráját az ember viszi magával, a problémák változnak csupán. de beszélni nem csak problémákról lehet - éppen ezért volt jó ez a tüntetés. erre pl. érdemes visszaokoskodni, mert még majdnem kedvem is lett volna ott lenni.. :D

tarisznyarák (törölt) 2009.06.21. 05:15:01


Én ugyan magyar vagyok, de képtelen vagyok felfogni, kinek mi köze ehhez az egyszerű tényhez...

Ez ugyanis abszolút magánügy. Ennek ellenére mindig vannak olyanok (pl. öregmogyi) akik hazug ürügyek alapján, vezérük politikai óhajának és intencióinak megfelelően a nevemben üvöltöznek, a nevemben randalíroznak és gyújtogatják, pusztítják azt a vagyont, amiben az én pénzem és az én életem is benne van... Ill. becstelenül aljas közreműködésük folytán most már csak volt...

Nem volt még elég ezekből az állatokból?
Mert én speciel nagyon kezdem unni már őket...

syllogz 2009.06.21. 05:28:05

Fountain/Urinal (Forra's)

[[[][][]]] 2009.06.21. 06:20:21

nem kéne mindenben az ellenségeskedést látni, ez egy szimplán jókedvcsináló "tüntetés" volt, ennyi
aki ezen is fel tudja húzni magát, sűrgősen keresse fel kezelőorvosát, gyógyszerészét!

yageaden 2009.06.21. 06:51:46

répa-retek-mogyoró!!! :))
laza, fasza, klassz.

yoknapatpha 2009.06.21. 07:01:39

hosszú idő óta az első dolog amire büszke lennék ha lehozná a bbc:)

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 07:05:15

igen: a RÉPA, RETEK, MOGYORÓ-ra szavaznék én is. nem is indoklom - az telibe...

Celebkiller 2009.06.21. 07:09:35

Tényleg hülye egy tüntetés volt, de pont a fentebb nyilatkozó és pártoskodó hülyék miatt jött létre és pont ők nem veszik észre...pont így van már több ezer éve mindenhol a világban :)

dei · http://erdei.aplus.pl 2009.06.21. 07:13:27

Én sokat politizáltam 2006 -ig, nem is vagyok nagyon fiatal, de soha nem írnék le olyan marhaságokat, mint néhány agytolulásos félbarom, elfogult politikai tulok.
Igenis fej, tor potroh!
Beteszem aláírásnak, annyira jó!

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 07:20:23

@dei: vesszünk össze, én tarom a RÉPA! RETEK! MOGYORÓ!-t tűzön-vízen..

bocivitéz 2009.06.21. 07:21:15

hogy itt mennyi félművelt megmondóember van pff. Kretének.
Igen is baromi jópofa kezdeményezés. Móka.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 07:26:43

..már a répánál elvérzel, sehol nincs hozzá képest a "fej".. fej saláta.. meg a szögnek van feje, azt meg ütni kell: de a _répa_.. a répa az valami egészen más dimenzió, mint a fej. tor vs retek - nos ez eléggé egál. potroh és mogyoró - én a mogyimra tennék (mindkettőre) egy-egy húszast (eurót).. :D végül is a mogyik már a jövő nemzedéket képviselik, és tulképp a fej sem janiskodna, ha maga az indulat nem a mogyikból jönne..

szárny 2009.06.21. 07:26:53

"Tudjátok mi a szomorú? Hogy tegnap elmentem megnézni egy lakást, és be sem mentem, mert egy 2 méteres magyar zászló volt kirakva a társasház tűzfalára."
"Ez tényleg szomorú."
"Bizony az. Viszont az is, hogy nem érted, hogy miért az."
Dehogynem érti, velem, meg (mára már) az ország kilencven százalékával együtt. Ezért kellenek a jóltáplált, hibbant, debil kétfarkú kutyák, akik banánzsúrra meg tüntetás ellen tüntetni járnak jódolgukban, amikor száz emberből kilencvenkilenc éhezik; de visítva menekülnek a magyar zászlőnak még a látványától is... Mit mondjak erre, hogy "szalonképes" maradjak, mármint a kozmopolita meghatározás szerint?

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 07:39:21

@szárny: minek égeted magad? miért kell elismerned, h nem fogtad, miről szól az egész? senki nem tüntetett a tüntetés ellen, csak a pár kényszeres tüntető képzeli, aztán meg állítja, h róla szólt ez a dolog, pedig nem. majd ha rájössz, miről, jelentkezz. az ország általad emlegetett 99%-a meg elférne Miskolcon.. oszt hun éhezik a százbó' 99, he? azt megmondanád? afrikában? de még ott se. akkor lennél szalonképes, ha képes lennél megtartóztatni magad hülyeségek kimondásától.. így csak szánalmas vagy. RETEK.

szárny 2009.06.21. 08:00:37

@ibusibus: Mi van, kisfiam, találva érzed magad? Akkor menjünk bele egy kicsit todományosabban; amúgy freudilag. "Kétfarkú kutya". Már a név jelzi öntudatlanul, minek tartja önmagát a viselője: torzszülöttnek. "Senki nem tüntetett a tüntetés ellen". Hát mi ellen is tüntettek? (Mellesleg, ezt a fajta protestálást teljesítette meg a hetvenes évek végétől fogva, csapatával együtt, egy "komikus", bizonyos Sas Józsi. Mint a politikamentes, becsületes állampolgár prototípusa... Feltűnt neked, mennyire elég az ő stílusának a "Mikroszkóp" színpad?) "Az ország általad emlegetett 99 (sic!) százaléka meg elférne Miskolcon." Szeretnétek, mi?

AZP-23 2009.06.21. 08:02:25

Olybá tűnik, ilyen jó dolog még nem történt M.o-on! Gratula a tüntetőknek!
Végre egy tüntetés ahol mindenki tudta miért van ott. Legyen tiétek a jövő!

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.06.21. 08:06:18

Ezen a mai magyar politikán, meg a sok "politikus" harácsoló f@szon tényleg már csak röhögni lehet, és ebben segít a kétfarkú kutya párt. kellemesen megvilágítják, hogy micsoda csicska is lett a "tökös" magyarból, mert a saját országában a saját politikusai nyomják ki belőle az utolsó csepp lét..
mindezt persze röhögve.

Fira 2009.06.21. 08:09:05

Menjetek ölre egymással, gyerünk ki a Margit-szigetre és pisztolypárbajjal intézzétek el.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 08:11:36

@szárny: vicces gyerek vagy te: 450 000 ember szted nem egy nagyváros? Sztem roma van vagy 800 000 Magyarországon, szal, ha 450 000 nácin múlna a dolog, el lennénk ásva.. Az ország 64%a nem szavazott: savazott, öcsém.. Nem volt kire szavazni, ugyanis: RÉPA, RETEK, MOGYORÓ - ezekért lehet tüntetni, és ezekre lehet szavazni, vagy a Malévra. Sasjózsinak miaköze az egészhez? 2009ben mit mutogatsz a nyolcvanas évekre? A képeken látható arcok nagy része meg sem született még akkor, te zseni. A képeken látható emberek nagy része élni szeretné az életét és élvezni azt: nevetni pl. ilyesmi. A magyar nácik csupán apró szelete a tortának, az általános korrupció, tudatos megosztás, meg az egész torta.. nem tom, eddig tudsz követni?

Freudot hagyjuk ki ebből, azzal csak magadat alázod, nem csapom le a labdát..

szárny 2009.06.21. 08:15:34

@ibusibus: "Freudot hagyjuk ki ebből, azzal csak magadat alázod, nem csapom le a labdát."
De, tedd meg, kérlek! Lécciléccilécci!! vagy hogy is mondják kétfarkúéknál, keményen, férfiasan..

Fira 2009.06.21. 08:16:10

Egyébként szégyen-gyalázat, hogy pont Buddha-házy kiszabadításáért nem tüntetett egyikőjük sem! Már csak ezért is HA ZA Á RU LÓK!
Az egész tüntetést a zsidók szervezték, hogy amíg nem figyelünk oda gyorsan tönkretegyenek még valamit az országban (pl. hogy Szatymazon leverhessék a vakolatot több házról).

"Együk meg a politikusokat!"

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 08:18:55

@szárny: ennyi a válasz? ez elég gyér, apafej.. aludj rá egyet.. hívj össze, alapszervi gyűlést, hátha vkinek van jobb válasza is, mint a buzi-cigány-zsidózás.. gyúratok rá kicsinyest, haver..

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 08:22:30

én tartom ezt a RÉPA! RETEK! MOGYORÓT! - nem lehet kiábrándítani, ez annyira összefoglalja. le is mentem a képet, és ha összefutok az illetővel meghívom KÉT sör-vodkára.. esküszöm!

szárny 2009.06.21. 08:24:13

Ha jól látom, itt egyvalaki buzi-cigány-zsidózik. Te. És egyvalaki menekül szánalmasan, mint Csucsundra, a pézsmapatkány (már ha hallottak a kétfarkúak egy bizonyos Kipling nevű Nobel-díjas náciról...)

EvilHedgehog 2009.06.21. 08:29:21

A tüntetés mögöttes tartalmával egyetértek.

Egyébként meg Ubunga az ubungaiaké!

AZP-23 2009.06.21. 08:29:44

még annyit hozzá, hogy az öregmogyi féle, jól megvezethető barmok veszélyesek, semmisítsétek meg őket addig amíg tehetitek, amíg nem fognak rátok fegyvert. a legjobb módszer a gúny, röhögjétek ki őket mindig és mindenhol, ahol csak lehet, őket, szólamaikat, szimbólumaikat és vezéreiket.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 08:33:52

nem jól látod: érvek helyett ugyanis kijelentésekbe menekülsz. ez hiba. pont ahogy mondod, csak éppenséggel az előjel fordított. ez így elég gyerekes, jobban tetted volna, ha összehívod a béközépet, ahogy javasoltam. éppen ezért nem akartam belemenni Freud-ba, mert ott is ez történt: állítottál vmit, ami gyaníthatóan saját problémáidra, fóbiáidra rímel.. most pedig megismételted. khm.. no comment, mondhatod tovább..

contrapunkt 2009.06.21. 08:37:06

olyanok ezek a mindenre ugró, véresnyálú, piszkoslábkörmű nagymagyarok, mint a mumus a szekrényben: egy fegyver van ellenük, és az a nevetés. COMUKULISSIMUS!

kár, hogy a vizsgaidőszakban szervezték, elmentem volna örömest.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.06.21. 08:40:26

Ez jó poén. Nem is értem, hogy miért ez a nagy hiszti.

A sok kommentelőtől kérdezem: ti nem voltatok fiatalok? Nem voltak vicces ötleteitek? Nem csináltatok semmit sem, soha pusztán brahiból?
Akkor miért sajnáljátok másoktól?

Nem, nem kell a rossz duma. Nem járatják le a tüntetést. A paródia nem lejáratás. A lejáratást az élesben végzett komolytalan követelések okozzák, illetve az őket elkövető és bennük hívő komolytalan emberek, valamint az őket irányítók.

Illés Béla 2009.06.21. 08:43:21

@öregmogyi:
A francba az ilyen felforgató elmekel!
Nem hisznek ezeknek a csodálatos politikusoknak(narancs,szegfű,galamb,mitomén)...igaz?
Bezzeg a "régi szép időkben",mindenki együtt lépett az éppen aktuális "nagy és tévedhetetlen vezér"hívó(parancs)szavára,
ilyen-olyan zászlók(épp merről fújt a szél)
alatt.
Akkor még egy volt az "akarat",együtt dobbant a szív.
Igaz ugyan hogy aki nem lépett egyszerre
az golyót kapott estére...
Hát a F@szomat!
Tudod van egy ilyen dolog hogy KÜLÖNVÉLEMÉNY.Mivel hálisten demokráciában élünk,ennek hangot lehet adni,lehet demonstrálni...még neked is.
És ha azt hiszed hogy attól hogy most egy
másik gumigerinc féreg banda jön vezényelni,beköszönt a kánaán,akkor te
egy zacskóban éltél eddig és nem ebben
a fostengerben.
De gondolom téged úgysem lehet meggyőzni...ehh

Blogger Géza 2009.06.21. 08:44:25

Elég perverz dolog az, ha valakit Magyarországon zavar egy magyar zászló. Vándoroljon ki USÁ-ba, ott több amerikai zászlót láthat mellesleg.

skorp 2009.06.21. 08:44:42

Volt egy edzőm, akit a kispad mögött ülők folyamatosan zrikáltak, de ha megfordult csend volt. Egyszer csak felállt, széttette a két karját, és ezt mondta: Innentől - idáig, mindenki menjenn a k... anyjába. NA így vagyok az összes mai politikussal, és ezért kell néha röhögni az ilyen "tüntetésen".

Savger Inc. (törölt) 2009.06.21. 08:45:06

Ne számítsatok rám, de ha neked kockás a fejed
Számtanfüzet legyen a te neved
Ne számítsatok rám, de ha neked vonalas a fejed,
Akkor is számtanfüzet legyen a te neved

Gatinho 2009.06.21. 08:49:31

Hűűű, de jó buli lehetett!!!!! :)

czejp (törölt) 2009.06.21. 08:50:37

Hülye anarchisták, gúnyt űznek dicső történelmünkből. Vajon mi lett volna hazánkból, ha 1956-ban nem vonul a nép az utcára ? Vagy Trianon hogy alakult volna, ha nem lett volna a dicső őszirózsás forradalom. És az 1848-as forradalom vivmányai ? Tessék komolyan venni a dolgokat, polarizálódni és meg is lesz a jutalmunk: évezredes csipkerózsika álom európa közepén.

szempontpuska 2009.06.21. 09:00:24

istenuccse, ha beállít hozzám az MKKP kopogtatócéduláért..... :-)

Lord_Cica (törölt) 2009.06.21. 09:12:17

Na végre egy tüntetés, aminek értelme is van.

Aszi 2009.06.21. 09:15:37

@öregmogyi: Ha már itt folyton-folyvást a 2006-os áfa-csökkentéssel jössz... remélem, arra is emlékszel, hogy azt az áfa-csökkentést a Fidesz egyhangúlag megszavazta, az egyetlen kritikájuk az volt, hogy miért nem csökkentik még jobban.

AzHofi 2009.06.21. 09:16:46

És a feleségem is!

Aszi 2009.06.21. 09:21:34

@Blogger Géza: Igen, csak az amerikaiak amerikaisága befogadó, míg a magyarok magyarsága kirekesztő.

faultuser 2009.06.21. 09:27:33

gecieresek vagytok azabaj

valójábannemberci 2009.06.21. 09:27:37

ambátor
ráadásul
hogyne
hátmég

Átlag János · http://atlagjanos.blog.hu 2009.06.21. 09:33:28

Jézusom de szar lehet itt egyeseknek. Inkább élnék vakon mint humorérzék nélkül...

Geographic 2009.06.21. 09:50:00

Inkább ilyen tüntetések legyenek, mint a többi :)

élő szövet a belső mészvázon 2009.06.21. 10:11:02

Ez egy nagyon király tüntetés. Persze egy poén egyszer poén, de ez most az volt.

gyurmax 2009.06.21. 10:13:14

remek történet csók a szervezőknek este óta kommentálják egyhuzamban a foglalkozás elérte célját

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.21. 10:18:36

Itt is látszik a kommentekből, hogy hülyének lenni állampolgári jog és ezzel a jogukkal igen sokan élnek. :(

Rwindx 2009.06.21. 10:23:15

Azt hiszem itt jópár kommentelőnek sürgős kezelésre lenne szüksége.
A tüntetés meg remek lett :)

gyurmax 2009.06.21. 10:23:37

@bécsi pszicho: ha ez nem így lenne nem lenne szükség a KSH-ra, viszont néha le kell dobni a láncot a képeid alapján te is megteszed

asztrografológus 2009.06.21. 10:29:11

éljen a toleroliberalizmus... majd csak sikerül átmenteni magatokat az LMP-be.

jozicsenko 2009.06.21. 10:30:43

@gyebacsi: költözz az Usa-ba és mondd azt az ott élőknek, hogy nem akarsz sávos-csillagos zászlót látni, nem veszel magadnak lakást/házat, ha a szomszédnál ez van kirakva

hamar hazaküldenek

(magyar zászló a falon automatice nácifészek? öcsém, sokat vagy ballibek között, tettél volna mellé egy vörös sarlós-kalapácsosat, rögtön otthon érezted volna magad)

a tüntetés meg jó volt, kell a hülyeség...

komiszborisz 2009.06.21. 10:34:34

végre egy kis humor.
és mennyire zavarja a nagyérdemüt a megfoghatatlansága,mert nem egyértelmű,mint a Pomázról Ujpestre,vagy a rádiobol a budai várba szánt utalások együgyű egy-ügyüsége.

Janek Working Class Hero 2009.06.21. 10:38:13

MKKP,MKPK,MPKK,KMKP,KKMP,KKPM,PKKM,PKMK,PMKK...?!

villamos alóli kacaj 2009.06.21. 10:41:19

@Egy Dagadt Patkány: Aludnod kéne éjjel kettőkor.
Lehet, hogy helyre jönne a lelked.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 10:41:48

@ibusibus: szerintem őljétek meg egymást.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 10:43:34

@öregmogyi: szeretem, ha valaki NAGYBETŰVEL ad hangot a véleményének.

NAGYKÉRDÉS!

ORRTURKÁKÁS!

SZILÁRDTETŐ!

gyebacsi 2009.06.21. 10:46:10

@jozicsenko: Remekül megválaszolták korábban helyettem a felvetésed, kint Amerikában az amerikaizászlózás az egységesítő, míg Magyarországon a magyarzászlózás kirekesztő. Nagyon jól tudod, hogy mit jelent, és azt is leírtam, hogy nem állok a "másik oldalon" se. Viszont pont erről beszéltem egész este, hogy sajnos szerintetek, aki nincs veletek, az automatikusan ellenetek van. Ezzel van tele a tököm, és ezért fordultam meg automatikusan, amikor megláttam a társasházat.

Vincenzo90 2009.06.21. 10:48:48

Szerintem ez egy nagyon nagy ötlet, több ilyen kéne. Bár az az igazság, hogy mindenkit ér nap, mint nap annyi sérelem, amiről nem is feltétlen tud, hogy éjjel-nappal tűntethetne mindenki valós okok miatt is.


@gyebacsi: az ember nem birka? szerintem az a birka, aki tétlenül nézi, hogy olajszőkítők lehetnek igazságügyi miniszterek, libatolvajok miniszterelnökök, és tétlenül hagyja, hogy ezek tönkretegyék és szétlopják az országot, amiben él, mert úgyis elhúz majd külföldre, mert "ott annyira más a mentalitás", és nem veszi észre, hogy ő is asszisztál ahhoz, hogy a jövőjét elb*sszák, és hogy soha ne érhessük el egy fejlett nyugati demokrácia szintjét semmilyen téren.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 10:49:02

@Ianas: engem Barbie érdekel, és kikérem magamnak hogy FELTEHETŐLEG.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 10:50:34

@Vincenzo90: szerintem használj NAGYBETŰT néha.

Vincenzo90 2009.06.21. 10:51:13

@gyebacsi: Nálam kinnt lóg az árpádsávos zászló, és szerintem igenis a nemzet egységét jelképezi. A magyar nemzetnek meg mindenki része, legyen az zsidó, cigány, román, görög, bármilyen származású hazánkfia. Csak becsületes, szorgos ember legyen. Az ingyenélőket, csalókat, hazug tolvajokat nem tudom csak elfogadni. Ha te a magyar zászlót kirekesztőnek érzed, akkor te önmagadat rekeszted ki, az meg már egyéni szoc. probléma.

Vincenzo90 2009.06.21. 10:52:49

@Felébredtem, kozsó lettem.: Igazad van, majd kimegyek tűntetni, hogy használjak több nagybetűt! ;)

"több nagybetűt akarok! vagy legalább a mondatok elején mindíg! és éljenek a sajtkészítők!"

astor12 2009.06.21. 10:58:35

@öregmogyi: Meglátszik, hogy direkt, egyenesben, az egysejtűből keletkeztél.
NE NUGGEREZZ!! persza neked,nem volt nyugdijjas nagyapád, nagymamád, netalán anyád, apád. köcsög

ökoparazita 2009.06.21. 11:01:22

szerintem ellentüntetést kell szervezni mihamarabb, nehogymár csakúgy lehessen tüntetni a semmiért :) az ellentüntetésnek mindenér kell tüntetnie, és közben pedig szimpátiatüntetést kell tartani az általános tüntetők követelései mellett.
ja és felhívni a szakszervezeteket szimpátiasztrájkra :)ja és legyen a biciklis felvonulás ellen autós felvonulás, amikor az autósok követelnek több utat, és gyalogos ellentüntetése, aminek a végén mindenki magasba emeli a cipőjét :) imádjuk a dialektikát

Vincenzo90 2009.06.21. 11:04:35

A két tábor közt meg lehetnek hezitálók, akik feltehetik a kérdést, hogy Mindent, vagy semmit?

Kerti Fóka 2009.06.21. 11:11:45

Régen röhögtem ennyit,mint most amikor megnéztem a képeket. Ha tudtam volna róla, én is kimegyek.

Persze amint látom az előttem írt kommentekből,hogy megjelentek egyből a véres szájú,ostoba kommentelők... Ellenük nem lehetne tüntetni?
Hát igen, úgy tűnik sok embernek már az fájdalmas ha a másik mosolyog...

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2009.06.21. 11:12:35

Nekem tetszik ez az Általános Tüntetés. :D Legközelebb elmegyek egy ilyenre. :)

Az offtopikoló kommentelők, meg hülye faszok. :P
(A fenti mondatból készítek majd egy táblát és azzal fogok masírozni).

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 11:21:44

Jelzem, sztem nem profi esőben demonstrálni. Attól úgy is tűnhet akár a kultúrális sallang okán, hogy ez valami szomorkodós hirig. Nem hejes :)))

haleluja 2009.06.21. 11:24:25

Éljen a liberális diktatúra!

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 11:24:38

@ökoparazita: én már ezt javasoltam.
Megyünk ketten? De csak külön transzparenssel.

Hülyezászlósfelvonulás mikor lesz?

aaa 2009.06.21. 11:26:42

és vannak azok a raffia herkentyűk

Cartman (ex Cartman) 2009.06.21. 11:38:33

@ibusibus: Ha már Freud-ot és a késztetéseket emlegetted, nyugodtan olvasd mellé az első itteni hozzászólásodat. Csöpög a gyűlölettől és a komplexusaidtól.

"Szerintem meg te vagy a Taigetosz-érett, kisfiam, egy humortalan, súlytalan, torzult lelkű senki. Na erre mit lépsz? Unga-bunga, mi? Már a hozzászólásodon látszik, h egy tufadék, csökött szellemű, sérült egyed vagy, simán a kútba kellett volna dobni tíz hónaposan, de ha már megérted ezt a kort, akkor a bányába lehajtani, mert ilyen paranoid állatot az utcára engedni környezetszennyezés. Ám, ezek a nyominger liberók megtűrik a magadfajta haszontalan férgeket is, elviselik az aberrált hőzöngésed, meg fröcsögésed, nem vernek rá a szádra, erre el is hiszed saját eszetlen, életidegen mocskolódásod, és azt álmodod igazad van. Pedig csak beteg vagy. A médeijja, a médejja.. au-au-auuu, mama, bántanak, elnyomnak megint.. "

Ezek itt a Te érveid? Van itt egyáltalán olyan hozzászólásod, ami nem csak személyeskedésről szól?

dana_hun 2009.06.21. 11:47:05

blaaaaaaaa
azt hiszem, így 135 komment végigolvasása után már írok is valamit.Például, hogy magyar vagyok és a magyar trikolórt kár, hogy ma már jobboldali jelképnek tekintjük. Kár, hogy valaki is magára veszi ezt a tüntetést, ami senki ellen és semmiért sem volt,csak egy utcabál amin tényleg mind jól éreztük magunk. A demonstrációk kiparodizálása? Talán, de nem támadás valamelyik oldal ellen, kinek nem gatyája, ne vegye magára.Dadaizmus? Remélem, mert akkor ez a legkonkrétabb kapcsolatom az irodalomórák anyagával. Liberális faszszopók? Na ne már. Ezek és a hasonló kijelentések nem valók ehhez a békés, vicces összejövetelhez. Azért mentem ki esőben is, mert felhőtlenül jól éreztük magunk. A történelem megcsúfolása? Hátrébb az agarakkal, a felvilágosult, demokratikus 20. században sokszor csináltak már viccet a történelemből, de nem kérdőjelezték meg a hősök szerepét (mi se).
dana
P.S.:én amúgy is ellentüntető voltam

gyurmax 2009.06.21. 11:50:18

@Rosszindulatú Vászka: Vászka! Keress nekem szomorú arcot a képeken. Megtört, elcsüggedt, szélmalomharcosokat.
A vidámság kell!!!

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 11:53:21

Szerintem mindenről a cigányok tehetnek meg a zsidók.

Tegnap napkitörés volt, biztos összeesküdtek a szittyák népe ellen,és elterelik a figyelmet a magyar libavalóságról.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 11:58:30

LE A NÉGYSZEMŰ CSIGÁKKAL!!!!

átlátó 2009.06.21. 11:58:37

@Egy Dagadt Patkány (02:44): Csak annyit akarok mondani kisfiam, hogy te viszont nagyon intellektuális vagy. Meg modern is, megismétlem, hogy rögzüljön benned. :) Azt pedig csak te gondolod, hogy azt gondolom, hogy velem foglalkozzanak ott, ahol szerinted én nem szólalhatok meg, de te igen. (Ez egy összetett mondat volt kisfiam.)Azt pedig, hogy én nem tudom miről van szó, azt nem te döntöd el, - még mindig kisfiam. (Ez se tőmondat.) A történettel semmi bajom, első megmozdulásod jelzőivel viszont volt. (Ez bővített mondat.)Szarlak le. (Ez tőmondat.)

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 12:02:13

@gyurmax: A vidámság liberális ÁTOK!

átlátó 2009.06.21. 12:04:11

@gyebacsi (02:44): Igen, a "kisfiamozással" az volt a szándék. A jelzőkre. Másrészt tényleg így lehetne, szerencsére nem így van. :).

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 12:04:30

@szárny: A homoszexuálisok RETTENETESEK!

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 12:10:05

@gyurmax: csak úgy gondolom, hogy az a véleményem, miszerint sziárd meggyőződésem, hogy az ijen príma megmozdulásokhoz a jobb időjárási viszonylatok csak még gemütlihebbé tehetnék a kalandot.

AZ IDŐJÁRÁS MONNYONLE!

EL A KEZEKKEL A CSIGÁKTÚL!

LE A RÓSEJBNIT TÚLSÓZÓKKAL!

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 12:12:29

Én most tiltakózó alvásba kezdek, alászolgája :)

TÖBB VASÁRNAPOT, MINT HÉTFŐT!!!!!!!!

eino. 2009.06.21. 12:15:16

öregmogyi 2009.06.21. 03:12:46
@gyebacsi: ... ez manapság nem azt jelenti, hogy kurvanagy magyarok vagyunk, hanem hogy egy (bizonyos) oldalon állunk. (és ezt szerintem te is érzed legbelül, ezért rezzenek össze a maszoposok ha ránéznek) Valahol örülök, hogy már egy magyar zászló is ki tudja ezt fejezni, és nem kell más jelkép után néznünk. Kösz a visszaigazolást. Majd ha értelmes(ebb) hatalom jön a fejünk fölé, ígérem levesszük.

-----------------
Arról nem is beszélve, hogy az USA-ban lehánynák, ha még büszke is lenne valaki arra, hogy azért nem néz meg egy lakást, mert a nemzeti jelkép kint van.
Nagyszerű, az 1945 utáni szockomm. időszak + az utána jövő libikókázás gyümölcse beérett.

A kamutüntetés alapból szerintem nem rossz ötlet. Csak az időzítése. Például a buziparédék alkalmával vagy a kendermag tüntetéssel párhuzamosan el tudnám képzelni. De amikor emberek tízezrei kerülnek utcára, miközben a lehetőségeket kormányzati intézkedések is szűkítik (szándékosan), ráadásul gőzerővel megy a káoszteremtés , akkor enyhén szólva nem aktuális a tüntetésekkel kapcsolatos hülyéskedés.

phaidros 2009.06.21. 12:16:58

Tehéntollas pehelypárnát!!!!

Miizu 2009.06.21. 12:23:02

Hogy itt mennyi hülye van egy rakáson :)

Kimentünk buliból tüntetni egyet, ti pedig anélkül, hogy bármit is tudnátok rólunk, minden szarnak lehordotok, további kellemes életet nektek, nekem volt egy jó napom tegnap :)

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2009.06.21. 12:24:53

Hol lehet az ilyen tüntetésekre jelentkezni? Eddig soha sem voltam egyen sem, de a valamiért én is szívesen kiállnék, akár bármiért is. :)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2009.06.21. 12:25:39

@dana_hun: "P.S.:én amúgy is ellentüntető voltam "

:DD

eino. 2009.06.21. 12:28:57

Miizu, örülök, hogy volt egy jó napod. De ha kimész az utcára transzparenssel, azzal üzensz. Ennyit tudnod kell, ha már nagykorú vagy.
Mondom , hogy rossz az időzítés. Nagyjából olyan, mintha 1956-ban csináltátok volna. Mert most is a cél a padláslesöprés, tudtad? Nézz utána.

tuggya 2009.06.21. 12:32:52

" minden szarnak lehordotok, "

Éppen nevezhetjük csokidrazsénak is, de a szar attól még szar marad.

flea 2009.06.21. 12:37:08

@dana_hun: hogy neked mennyire igazad van!

Jelezném, hogy aki kormánypárti "elterelő hadműveletnek" nézi az ilyet, az nagyon besavanyodott és/vagy agymosott (leginkább és). De aki ezen nekiáll vitatkozni meg hülyézni, az meg az empátiájára ne legyen büszke. Most, hogy a hangosabbakat mind kiosztottam, lehet kétfelől anyázni (előre szólok: az anyázást le fogom szarni).

Aztán az is egy vicces jelenség, hogy egyeseket zavar, hogy miért van besavanyodva az egész ország, és úton-útfélen ezen savanyognak kiemelve, hogy pedig ők már milyen szépen rájöttek, hogy nem kéne...

Amúgy a fej, tor, pot, roh (sic) meg a répa, retek, mogyoró tényleg elég jók, de a "kemencébe pogácsát" és az "oszlassanak fel" se rossz. Ja, és nem voltam ott, és nem is mennék, annál elfoglaltabb vagyok, de innen röhögtem egy jót. Mindezt úgy, hogy "rendes" tüntetésen meg voltam már. (Bár mostanában valszeg oda se érnék rá kimenni.)

hatR 2009.06.21. 12:37:43

az mkkp a legjobb, mar evek ota.

flea 2009.06.21. 12:39:03

Ja, még annyit, szerintem burkolt politikai üzenetet csak az "oszlassanak fel"-be lehet belehallani, és az éppen inkább kormánykritikus...

Perselus Piton · http://www.weirdhungary.blogspot.com/ 2009.06.21. 12:39:21

aki ebben a helyzetben mosolyogni merészel, az HAZAÁRULÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!

t a m á s 2009.06.21. 12:46:29

Hát akár hiszitek akár nem, mi 1965-ben egy kis csoporttal egyszer "felvonultunk" - ÜRES táblákkal. Akkor ez nagy merészség volt.
A "Fejlövés" c. film ezt fel is dolgozta (Kovács Kati fiatal táncdalénekes volt a főszereplője)

Persze akkor más volt a mondanivalója. Más, diktatórikus rendszer volt.

Lehet hogy a dolog most újra aktuális lesz? (vagy már az?)

Perselus Piton · http://www.weirdhungary.blogspot.com/ 2009.06.21. 12:49:36

"nyugodjatok meg nem rajtatok nevetünk, veletek nevetünk"

marxcie · http://www.kerekparosklub.org/milyen-erveket-ne-hasznalj-amikor-biciklisekkel-vitatkozol-0 2009.06.21. 13:00:19

minek vitatkoztok az ilyen eino meg kismogyi fele formakkal? olyan csolatasuk van amihez a mesterlovesz puska igazabol tolcser.

fotóbolt 2009.06.21. 13:10:23

Szerintem Photobolt... :)
meg százhetvenötödik...
Ja és hova tűnt G.G. ? :)
Szerintem lássuk azt amiről ez a "tüntetés" szól...
Mi lenne, ha csak nevetne mindenk egy jót, miképpen én is tettem a képeket nézve?

Bergeroth 2009.06.21. 13:12:28

Kb. annyi értelme van egy "igazi" tüntetésnek, mint ennek itt. Ha még nem tünt volna fel.
Ez a tüntetés egy fricska akart lenni.
Aki nem látja benne az iróniát, azt csak sajnálni tudom.

neurotikk! (törölt) 2009.06.21. 13:34:55

@eino.: lazits, a vegen el fogsz torni. : )
A zaszloval nincs gond csak azokkal akik eloszeretettel hangosan lengetik manapsag a sajat velemenyuk neveben. Akik csak egyfelekeppen tudnak elni, nem tudnak elfogadni mas gondolatot, szoval a helyett, hogy sajat magukat valtoztatnak meg az egesz vilagot akarjak, aki maskent gondolkodik mint ok az mar nem megy be a hajuk ala, azok mar bogarak vagy mi. Az ilyenek nem jok a szomszedban mert azt figyelik ki mit csinal maskent es raszolnak, hogy ne csinalja maskent es meggyoznek mikor nincs is miert.
Majd ha a merev alakok leszoknak arrol, hogy magyar zaszloval hangoskodnak es magukat tartjak magyar mintapeldanak akkor majd nem az ilyen alakok ugranak be ha valaki kifuggeszti a haza ele, hanem vidam nyitott csaladapak, es akkor mindenki puszival koszon majd a tetovalt vastagnyakuaknak is.
Nem lehetne mast hasznalni magyar zaszlo helyett a lengetesi celra? Mondjuk egy baywatch furdolepedo?
Szoval reszemrol krumplisteszta es hordjunk fel mindent a padlasra.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 13:37:04

@átlátó: sok zárójelet használni RETTENETES ősi román szokás.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 13:39:38

@t a m á s: Abban az időben az oviban volt dömperetek? Nekem már az csak műanyag jellegtelen IFA szerű jutott. A rámkövetkező generáció bezzeg kamazozhatott.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 13:41:33

@eino.: csak komolyan. Ha NAGYBETŰT használsz, az még jobb.

vbgf 2009.06.21. 13:42:24

Unatkozó liberális, kozmopolita pesti emberek

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 13:47:42

az egészség nem fertőzéssel terjed.

Csomorkány 2009.06.21. 13:59:41

Én mindig szerettem diáktüntetésekre járni anno, a jó öreg 90-es években. Még azokat is élveztem, amikről utóbb beláttam, hogy színtiszta baromság volt elmennem, mert csak manipuláltak.

Tuti, hogy az Általános Tüntetést is élveztem volna. És még utólag sem szégyellném.

Azért az ötlet eredetiségét megkérdőjelezném, ott van Jaroslav Hasek pártja 1912-ből, a Mérsékelt Keretek Közötti Haladás Polgári Pártja, és a fő jelszó, hogy "Tiltakozunk a mexikói földrengés ellen!" Ja, a lengyel sörpárt meg parlamenti befutó lett néhány éve.

Ha viszont az ilyen párhuzamokat végiggondoljuk, akkor nehéz másra jutni, mint hogy az ilyen tüntetések mögött ott áll egy anarchista-liberális világszemlélet, ami szerint az ember túl kicsi ahhoz, hogy bármibe is érdemben beleszóljon, bármit is megváltoztasson. Namost, ez egyszeri poénként, kritikaként rendben van, meg is alapozott, de életmódként nem választanám. Akkor már inkább Luther: "Ha tudom, hogy holnap jön a világ vége, ma még ültetek egy almafát."

macskajanchi 2009.06.21. 14:22:29

Ennyi tettrekész nevető rendőrt már rég láttam. Hányan is lehettek? 4, vagy akár 5-en is?
Valamiért úgy érzem, hogy ez az autónyi kis tányérsapkás csapat most először ment haza felszabadultan, élményekkel teli, beszámolva a családjának, hogy micsoda tüntetésen vehetett részt. Sok ilyen békés munkát kívánok nekik!

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 14:23:01

Több marcipános drazsét a vegyes pralinéba!

dana_hun 2009.06.21. 14:24:01

a gond a következő: Ha én találkozok egy nagymagyarral, ő elvitatja az én léthez és véleményhez való jogom, ebben áll a fasizmus lényege. Míg engem nem zavar az, ha ő tüntet a kormány ellen, a Fidesz mellett, őt az én tüntetésem igen. Ő a buzit megölné, fordítva nem. Itt a megoldás arra, miért vagyok én jobb.
dana
P.S.:ez a Luther mondás király

Herr von Kartz 2009.06.21. 14:27:02

mindenkimonnyonle
mostazonnaltól

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2009.06.21. 14:28:58

@Csomorkány:
Ma kötekedős kedvemben vagyok :), úgyhogy
pontosabban: a Törvény Keretein Belül Mérsékelten Haladó Párt (vagy más fordításban Lassú Haladás a Törvényes Határokon Belül Párt)

"anarchista-liberális világszemlélet"
Sem az anarchisták, se a liberálisok nem ilyenek, ez nihilista szemlélet lenne, de szerintem egyszerűen csak poén :)

BLovi 2009.06.21. 14:33:07

"Magyarországon, szal, ha 450 000 nácin múlna a dolog, el lennénk ásva.. Az ország 64%a nem szavazott: savazott, öcsém.. Nem volt kire szavazni,"

Kedves Ibusibus! El kell keserítselek, hogy téves a megállapításod. Az ország 64%-a valóban nem szavazott, de ennek a tömegnek egy jelentős része (>50%) soha a büdös életben nem szavazna, mert vagy az agyát már elivó szellemi fogyatékos, vagy önhibáján kívüli magatehetetlen, idős vidéken élő ember.

Ha arról lenne népszavazás, hogy kezdeményezzünk-e háborút Szlovákiával a Felvidék visszaszerzésére, esetleg kezdeményezzük-e Ausztriával az Osztrák-Magyar császárságot, esetleg romboltassuk-e le a parlamentet akkor is a többség nem menne el. Mert nem érdekelné. Leszarná, hogy épp háborúzunk-e vagy sem. És nem azért mert hú de bölcs lenne ez a réteg, hanem pont ellenkezőleg. Szellemi fogyatékosok. Van olyan is aki demonstratíven maradt otthon, de ez kisebbség és azoknak azt üzenem: TESSÉK VÁLASZTÁSOKKOR A TESPEDT SEGGÜKET FELEMELNI ÉS ELMENNI ÉRVÉNYTELENÜL SZAVAZNI! Írjátok rá a szavazólapra, hogy "Kapják be a politikusok" vagy hasonló. Na az egy véleménykifejtés és azokat én tiszteletben fogom tartani. Akik nem mennek el szavazni (és nem azért mert elfoglaltság miatt nem tudnak) azokat viszont had nevezzem már lusta disznóknak...

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 14:33:38

Engem is zavar ennek a hirignek az időzítése, lehet, hogy demonstrálok is ellene. Igenis zavar a picsábamá!

Ugyanis nem tuttam rá elmenni a hétköznapi faszizmus okán, miszerint a Nejem meg múzeomozni akart. De persze bosszúból nem élveztem meg grimaszoltam a háta mögött. Őgy féltem, hogy megláttya, de hát én vállalom az ószinteseget.

A tűntetés monnyonle!

karom 2009.06.21. 14:37:32

mindenki kiáltsa egyszerre, hogy "T!"

BLovi 2009.06.21. 14:39:06

Az előzőhöz még annyi hozzáfűzés, hogy ha van olyan aki tudja magáról, hogy legyen bármi, ő a következő 50 évben soha egyetlen népszavazásra, helyi és országos választásra semmilyen körülmények között nem fog elmenni azokat hadd lehessen már kitöröltetni a nyilvántartásból a picsába, hogy az adózó emberek pénzéből annyival is kevesebb biszbasz cédulát nyomtassanak ki feleslegesen. Tudom ez alkotmány ellenes, de jó lenne. Persze akkor meg sokan fel lennének háborodva hogy őket a jogaikban (amivel amúgy soha nem kívánnak élni) korlátoznák...

banuta 2009.06.21. 14:47:26

De elmentem volna....!!!
MKKP - t minden városba!!!

eino. 2009.06.21. 14:51:24

@Rosszindulatú Vászka: klassz vagy.

Nekem viszont 15%-kal kevesebb lesz a fizum ősztől (ami így sem sok).
Ha tüntetnék ellene (mármint az ezt előidéző intézkedések ellen), számíthatnék rá, hogy kiröhögsz?

Tudom, igen. :)

A tüntetés szerintem poénos volt, de még poénosabb lett volna aktualizálni.

Egyébként egyszer mentem tüntetésre, az őszödi beszéd napvilágra kerülése után. (Vidéki megyeszékhely a helyszín. ) Aztán mit látok?
1. kevés, nagyon kevés embert, talán 400-at összesen. Mert itt az sem számít, ha a képedbe mondja a hatalom: egy kibaszott kis csicskás vagy a szemünkben, dróton rángatható szavazóbaba.
2.1 db provokátort. A többség azonnal leállította. Egyébként simán kiszúrhatók a provók, beszédek alkalmával is.
3. 1 db besúgót, aki magnózott a kabátja alatt. Szépen megkérték, hogy akkor most menjen el.
De ennyi. Nem volt egység abban a tekintetben, hogy emberek , minket itten most szó szerint szarba se, és ez ellen azért már mégiscsak felszólalnánk.

A poéntüntetésen résztvevők szerintem szintén poénosak, csak kár, hogy ennyire a semmibe szól (akkor is, ha épp a semmiről). Soma mamagésa libidó-főinkvizítorral szívesen mennék szembe egy ilyenen, miközben épp legalizáltatni akarja a füvet.

musi 2009.06.21. 14:54:01

jaj bazmeg hogy egyeseknek mennyi ideje van...

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 15:05:36

@eino.: rosszul tudod.

Ellemben értelmét nem látom.

Amíg a nagy többség fejében komenizmus van, ami mindenki az senkié meg hasonló tévképekkel, addig itt üvölthecc torkodszakattából az uccán, semmi sem fog változni.

Amíg a sok okos ember azon hirigel, hogy mér nem takaríccsák az uccárúl a sok szemetet, ahejet hogy buta fejében arra gondolna, mi lenne ha senki nem dobálná szét, addig itt semmi sem fog változni.

Amíg azt látom, hogy a nyilvános prolivircsaftok után eszi a szar meg szemét meg az üresüveghalom az uccákat, addig itt semmi nem fog változni.

Mind a tűntetésnek, mind a demokrácia adta lehetőségek békés demonsrtrációinak megjelenésének előfeltétele egy kifejlett, polgári magatartás- és identításkultúra. Ezt én még nyomokban sem észlelem Agyarországon.

Így látom és.

Kiröhögsz-e?

ricardo montelbahn 2009.06.21. 15:11:14

megjegyezném halkan: 30 százalékos részvételnél nem az ország 15 százaléka gondolja, hogy cigányt verni zsigerből ér, a zsidók jáccadozzanak a jelentéktelen plimplijükkel, és hogy a morvainak jók a mellei. Sokkalsokkal kevesebben hisznek ebben - a Jobbik maximálisra járatta a szavazóbázisát, jókor, jó időben. Ennyien vannak.

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 15:14:08

"és hogy a morvainak jók a mellei"

áááááááááááááááááááááááááááá :))))

és egyben PANDA!

Void Bunkoid 2009.06.21. 15:16:15

@Rosszindulatú Vászka: te is tudod azé' valószínűleg, hogy maga a "demokrácia" szó is ambivalens. Ugye azt jelentené, hogy "népuralom"...nos, a nép kin uralkodik? és ha uralkodik valakin, akkor hol van az egyenlőség???

Nincsen mindenki-egyenlő-meg-mindenkinek-vannak-lehetőségei. Nem is volt soha. Az egész élet erről szól. A növények között az a fa, amelyik magasabbra nő, virágzik, növekszik, kicsi testvére az árnyékában lemaradva meg elpusztul.

Az állatvilágban a nagyobb, gyorsabb, erősebb állat túlél, és megeszi a kicsit.

Mi - emberek - sem tudunk az erősebb-kutya-b*szik elvétől elszakadni, soha nem is lesz senki egyenlő, meg nem több a másiknál, mert azt nem demokráciának hívnák, hanem anarchiának. Annál rosszabb meg nem is lehet.

A demokrácia a nép saját önáltatása, hogy őneki itten lehet szava. Pedig nincs. Szava a hatalomnak van mindig. A demokráciákban hatalmat gyakorló erők is pont ugyanolyanok mint az önkényuralmakban, csak itt mi választjuk őket.

ricardo montelbahn 2009.06.21. 15:16:43

félreoff volt, bocs. az MKKP kurvajó. Amikor már a humor is veszekvés gyökere lehet,az viszont már ijesztő.
Buzilibsi viccelődés, érted. Az nem olyan, mint a büdös szájvíz? Vagy a jóízű trágya?

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 15:18:58

Trágyával nem viccolni! Az a jó leveses tehéntrágya, az biza köll a földnek, annyira, hogy hovatovább mifelénk pénzér veszik a jógazdák.

Bizony!

El a kezekkel a patások excrementumátúl de izibe!

A jóíz meg szuverén, a jóízlés meg eléggé sikamlós téma :DDD

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 15:24:43

@Void Bunkoid: hát ugye Sir Winstom monta aztat nemis oj rég, hogy, tuggyzuk, hogy nem a legjonn, de nem tudunk hirtelen jobat kitörpölni.

Ellemben azért az a kölcsönös tisztelet egymás körei iránt, illetve a természetben is előforduló saját fészkünkbe nem szarunk dolog, meg a felesleges rongálás és attakolás mellőzése dolog sokat lendítene a szájízen meg az életminőségen, hamár így uszulsz a természeti pédákra :)

Vagyishogy, ha valami nem teccik, de nem is fáj rílbe, ki is kerülhetem ahejett, hogy beleüvöltök, hogy dögöjjmeg. Sztem.

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 15:29:51

@Rosszindulatú Vászka: úh és amikor aszongya magyarorsz"ÁÁÁ"g akkkurv@ jónagy szája is van :)

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 15:33:15

le a szavazással! mindenki nyilvánítson véleményt! szűrést majd újraszámlálást MINDENBŐL! és aki nem szereti a hátmasszást az maradjon unalmas.

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 15:34:51

és elég volt a kommentekből is! :)))

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 15:36:49

@Lebowski Őtökisége: kicsit röstellem magam és emiatt külön bocsika a Nőegyletnek, de még sohasenem tuttam gondolni az illető hölgy kebeleire, mielöt az idézett omment nem leltem itten amire releváltam, csak az alatta hőn dobbantó szívre, mikkor megláttam eddig a képit a sajtóban.

Ellemben a (volt)férje is m indég idegelt, ezért szoktam le a hazai tévékrűl évek óta, meg persze sok más kevéssé rkonszenves attitűd okán.

Monnyakle. Magyar seggbe magyar lófaszt!

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 15:47:36

@Rosszindulatú Vászka: valami indexes videón láttam őt beszélni, de amikor rájöttem, hogy nem is ezt akartam nézni, végignéztem csakazértis.

a tv csak focira jó.

zsidó jobbik!

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 15:50:24

vagyis úristen nem is ez a topic hanem

TUDOK DIREKT BÖFÖGNI!

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 15:52:11

Ballik!

Továbbá Balfasz, csak az egyensúj okán :)

És nekem már évek óta hányingerem van, iiletve méj gyanakvás tölti be lelkemet, amint meghallom a következő fonémákat:

Igasság, Nép-, Nemzet-, stb..

:(((

dana_hun 2009.06.21. 15:59:31

@Void Bunkoid: veszélyes általam eítélt szociáldarwinista gondolatokat pengetsz.
dana
P.S.:teljesen egyetértek veled abban, hogy soha nem volt és nem is lesz egyenlőség.Sőt ne is legyen!

Péter mester 2009.06.21. 16:04:22

úristen..ennyi okos értelmes embert:) büszke vagyok rátok amikor nem is látjátok hogy ez a tüntetés nem arról szól hogy mocskos kopaszok..hanem ez egy 4k-s program volt amit te a hülye fejeddel nem értesz meg mert neked muszáj itt is agresszív parasztnak lenni de azért ha lehet ne gyújts fel a géped mert az nem egy tv székház;)és nem tudom valaki mért attól magyar hogy szét bassza a városát amiben él ..hogy felgyújtja a kocsikat meg kukákat mondjuk lehet hogy te erre izgulsz fel és azt hiszed nagy fiú vagy ettől és nagyon magyar:) ha otthon maradnál a seggeden és magadat gyújtanád fel talán több hasznod lenne...de szerintem nem kéne olyanba beleszólni amit nem is tudsz hogy mi .szóval szerintem erre a honlapra soha többet semelyikőtök se jöjjön:P vagy gyertek de csak azután miután rájöttök hogy aki mosolyog az nem azért mosolyog mert : buzi zsidó cigány vagy satöbi..egyszer ti is észhez térhetnétek .nem kéne egyfolytában egy félheréjű bajszos lúzer képére maszturbálnotok..na pááá és 4K:)
"kevés az ember sok az ember szerű lény ;)"

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 16:07:55

morvai krisztinát sunáznám.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 16:10:51

@Vincenzo90: vigyázz velem, mert én vagyok az, akit ki akarsz írtani. A rákukacolás az ilyen szarra meg egyenesen pártvétség.

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 16:12:50

@Lebowski Őtökisége: boldog vagyok!
Jöhet a nagy fortély, a rendelésrefingás.

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 16:15:02

@Felébredtem, kozsó lettem.: ojat tudok egyet, a Mr. Methan, világsztár, még dallamot is tud alfarhangon :)

Bergeroth 2009.06.21. 16:18:42

Akit érdekel, a tilos rádióban pont erről van szó.

www.tilos.hu

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 16:23:45

@Void Bunkoid: ugye ember, tudod, hogy a faszizmus egyik alappillérét vallod?

csak úgy megjegyezném....

bryan 2009.06.21. 16:35:56

Semmit! Soha!
(c): MKKP
(Kár, hogy nem tudtam menni.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 16:37:32

Szerintem eléggé vakvágány azon elmélkedni, mennyire illik a demokrácia szó arra, amire ma mondjuk, mert kifaszt érdekel, és tulképp, mit számít? De tényleg? Ha megállapítjuk, h nem a démosz hatalmáról van szó, vagy megállapítjuk, h nem vagyunk képesek megállapítani, mi a démosz, akkor mi van? A demokrácia napjainkban azt jelenti, h mindenkinek egyenlő szava van a közügyekkel kapcsolatban, és mindenki egyenlő a törvények előtt. Ennek a szavatolása az állam kötelessége, cserébe ezért az állam adót szed. Ha az Állam nem szavatolja a fent említett jogokat, az nem a demokrácia hibája (hiszen ismerünk működő demokráciákat és nem működőket egyaránt), hanem az adott demokrácia hibája. Esetünkben: Magyarország két hatalmi csoport túsza, húsz éve, és képtelen szabadulni tőlük. Ez a szitu, a többi szájkarate.

Ám ennemk semmi köze a humortalan faszfejekhez, akik képtelenek magukon röhögni, és képtelenek megérteni azt is, mi volt a tüntetésen vicces. Azok egyszerűen prolik (méghozzá Márai def.-je szerint, formájukban a görög demokrácia óta változatlanul).

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 16:39:28

@Rosszindulatú Vászka: hát... utána már csak a parancsrabármikorszarás marad.... vége a világnak...

Illés Béla 2009.06.21. 16:41:21

Szűnjön meg a légellenállás!
Éljen a fizetésnap!(Hofit idézve:éljen május 2.-a!)
Lottó ötöst mindenkinek!
A politika mooonnnyooon le!
Halász Juditot köztársasági elnöknek!
Tiltsuk be a kopaszodást!
Kolbászból a kerítéseket!

A párt neve "Vidám sörivók".
Indulóink:

www.youtube.com/watch?v=Fpt5xxdPhvg

www.youtube.com/watch?v=2rAezGqeEpM


Savazz ránk! :)

csőr dzsinn ész 2009.06.21. 16:49:11

@ibusibus: én humortalan faszfej vagyok.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 17:04:43

@Felébredtem, kozsó lettem.: kedves kozsó - ámen. eljön majd az este, alszol rá egyet, és lehet, h oláh ibolyaként fogsz ébredni..

Rosszindulatú Vászka 2009.06.21. 17:12:06

Vicces egy csevej ez.
Főleg humorügyileg.
Apukám szerént, addig nem lesz itten rend, amíg nem tudunk röhögni magunkon és el nem készül a magyar gyalog galopp. Fles.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.06.21. 17:13:04

@Felébredtem, kozsó lettem.: ...ha azonban egy reggelen rubinréka kacsintana rád a tükörből, menekülj, nehogy a norbi kövesse, és hevesen a nyakadba szuszogjon.. XD

Lebowski Őtökisége 2009.06.21. 17:13:34

Tobozmirigy for inner president :)

Tobozmirigy rulez!

we believe in tobozmirigy's popular part called adrenochrome.

Alikam 2009.06.21. 17:44:52

„Nem voltam még soha tüntetésen” – meséli közben a „Döntsenek helyettem” feliratot tartó, csurom vizes srác.

Megkérdezem a „There is no spoon!” követeléssel érkezett lányt is, aki bevallja, eddig még eszébe sem jutott, hogy bármilyen tüntetésére elmenjen.

Valszeg ilyen idiótákkal volt tele az egész. Azt sem tudja mi egy demonstráció lényege (valszeg ezért sem volt még egyiken sem, vagy csak simán leszarja és droid módjára éli a mindennapjait), egy demonstrációnak mi a jelentősége a demokráciában, de gúnyt űzni belőle azt tud.

Nagyszerű, ezekkel az emberekkel sem vagyunk ki a vízből, viccnek meg erős.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2009.06.21. 17:58:03

Aki nem ellenünk nevet, az velünk nevet

Budaphestie 2009.06.21. 18:02:38

Megvan nektek a The Office című nagyszerű angol vígjátéksorozat?
Na abban van egy Gareth Keenan nevű militáns tag, aki sohasem érti, hogy min poénkodnak a többiek, vagy ha rájön hogy éppen őt szivatják, akkor nem képes frappáns választ adni, hanem aggresszíven reagál. Ezzel persze saját magát teszi még nevetségesebbé.
Az ami itt folyik hozzászólásilag, az detto erről szól. :))

Cartman (ex Cartman) 2009.06.21. 18:04:25

@Void Bunkoid: "A demokráciákban hatalmat gyakorló erők is pont ugyanolyanok mint az önkényuralmakban, csak itt mi választjuk őket."

Itt a lényeg. Elvileg ezért lehetne a demokrácia különb rendszer, mint a többi. A kiválasztás szempontja más. Nem születik senki uralkodónak, például. Az igaz, hogy nem egyformák a lehetőségeink, de még a legjobb lehetőségek / adottságok sem predesztinálnak senkit semmilyen politikai posztra, mert ahhoz előbb egy teszten meg kell felelni (választás).

És ha egy kicsit elcsócsáljuk a kérdést, hogy miért szar mégis Magyarországon ez a rendszer (mert szerintem szar), akkor elég kellemetlen következtetés adódik: miattunk ilyen! Minket kell megszólítaniuk ezeknek a politikusoknak, a mi igényeinket kell kiszolgálniuk. Olyanok tehát a vezetőink, amilyeneket megérdemlünk! (Tudom-tudom, a kérdés azért nem ennyire egyszerű, mert van, aki többre/jobbra lenne érdemes, és csak a többségi elv miatt kénytelen a többivel együtt szenvedni...)

Tóth Ágas 2009.06.21. 18:29:16

ez jópofaság. azon mégnagyobbat röhögnék, ha nemsoká ugyanezek az emberek dühödten követelnének valami konkrétat mégis.

megvan rá az esély.

daneeka 2009.06.21. 18:32:26

Kör, háromszög, négyzet = Sony playstation :)

neurotikk! (törölt) 2009.06.21. 19:06:49

@Alikam: a hulye droidok mar megint demonstralnak. Nem tudjak hogyan kell maskent velemenyt kifejezni. Meghogy a semmi ellen tuntetni! Bah! Tuntessunk minden ellen. Az egvilagon minden ellen ami tortenik.

Judfin 2009.06.21. 19:10:19

Nagy lol-ság ez, tükröt a hőbörgő parasztoknak.Bár nem hiszem ,hogy az epeöntő-kockakő átértelmező öniróniával tekintene magára,de attól még lehet röhögni. Köszi srácok, jó kedvem lett.

neurotikk! (törölt) 2009.06.21. 19:19:06

@Void Bunkoid: na vegre valaki ezt is feszegeti mar, orulok hogy szoltal.
Mondjuk en ugy arnyaltam volna, hogy az uralom az csak magyar kifejezes. Meg a hatalom. Ki van hatalmon, mondjuk. Mas nyelvteruleten ez inkabb ugy megy ki iranyit. Valahogy nalunk kell uralkodo, igenyeljuk? Csak hogy legyen kit fikazni. Mert abban jok vagyunk. Aki csinal valamit annak megmondani hogy kellett volna jobban csinalni. Azok akik csak kibickednek. Mindegy mit. Kormanyzast, halaszlefozest, mindegy.
Meg annyit tennek hozza, hogy a nem elnyomo jellegu allamformaknal nem az a lenyeg, hogy mindenkinek egyenlonek kell lenni, hanem inkabb, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetoseget, hogy jusson valamire. De nem kotelezo es nem jog! Aki nem el a lehetoseggel az vessen magara.
Es ha valaki nem ert egyet valamivel nem az a modja, hogy hoborog az utcan.
(mellesleg ami a kozeletben folyik az szerintem is hanyinger, de nem az a modja hogy utcan hangoskodunk es mindent leszolunk amit nem mi mondtunk. Plane nem kovekkel es gyujtogatassal 'demonstralunk', aztan meg csodalkozunk ha megserulunk.)

badabing 2009.06.21. 19:41:12

@BPHead: detto ugyanez jutott szembe, tnx

rszarvas · http://rszarvas.blog.hu 2009.06.21. 19:54:16

Alikam, te egy nagyon kesernyés-savanykás főmagyar lehetsz zéró humorérzékkel.
Sajnállak. De tényleg.

Kid 2009.06.21. 20:05:54

Hát ez egyszerűen zseniális : DDDD

zeee 2009.06.21. 21:53:41

Végre volt értelme valaminek. Mindenki más tanulhatna ebből, ha akarna.

zeee 2009.06.21. 21:55:25

@Tóth Ágas:

Nincs ilyen esély /veszély. Van, aki még normális.

zeee 2009.06.21. 22:00:31

@BLovi:

Az a baj, hogy azok, akik elmennének erről szavazni, megszavaznák.

kukatr 2009.06.21. 22:24:23

hát igen, amikor valaki egy számára felfoghatatlan dologgal találkozik, nem tudja beskatyulyázni, akkor megijed, félelemérzete támad, ellenséget szimatol. ezért vagy menekül, vagy támad. ha támad, akkor addig provokál, amíg apró momentumokból mondvacsináltan be tudja illeszteni egy csoportba. ezt a csoportot már szeretheti vagy gyűlölheti. ez neki biztonságérzetet nyújt, ő a helikopter.

átlátó 2009.06.21. 22:30:12

@Felébredtem, kozsó lettem.(13:37): Szerinted... én meg nem neked fogom megmagyarázni, hogy miért. Akinek szólt, az tudja. Ne kapd be a faszom kérlek. Ha már bölcselkedtél, had tegyem meg én is. :)

anyátok 2009.06.21. 23:21:04

Ragaszkodom hozzá!
Úgy van!
Kétfarkú!
(Ne irigyeljétak érte).

Brutus2008 2009.06.21. 23:44:33

Itt az egészben igazából az a szörnyű hogy senki nem érti meg a kiinduló magvát a dolgoknak. Ha bárki felklikkel a 4k honlapjára és egy kicsit olvasgat megtudhatja a (zanzásítottam) következőt: " a negyedik köztársaság célja a közterületek visszafoglalása a köz számára". Szóval semmi köze az aktuálpolitikához, sem a liberalizmushoz, anarchizmushoz...stb. Hanem egyszerűen jó téma volt egy újabb köztérfoglaláshoz, egy olyan poénos dolog amibe minden fiatal szívesen belemegy. Például: " még sosem voltam tüntetni, semmi kedvem komoly hangvételű anyázásra kijárni, de maga a tüntetés szituációja nagyon is vonz, főleg az ilyen, mert mekkora poén már?" az ilyen kijelentéseknek adott otthont ez a rendezvény. Olyan mint amikor az ember elmegy a vidámparkba és felül a szellemvasútra. Egyfajta szórakozás. Nem értem azokra mért nem anyáztok ezzel az erővel akik vidámparkoznak. körülbelül ugyanaz. Nem értem miért van az hogy ha a 4k megmozdul akkor valaki mindíg kihívja a rendőröket csendháborításért (napközben amikor ugye nincs tilalom) előre bejelentett megmozdulás ellen (ami ugye alkotmányos jog hogy szabadon gyülekeznek a semmiért), vagy bármilyen apropóból, mert egyes embereket irritál az hogy mások vidámak, esetleg egy ilyen megmozdulással belekavarnak a mindennapok esetleges unalmába. És igenis a közterületen ha valaki párnacsatázni, ácsorogni, vagy értelmetlen táblákat cipelni szándékozik akkor ezt had tegye meg anélkül hogy ráadnának olyan kabátot amit sosem akart viselni. És a megmozdulás akkor is zseniális volt!!!

flea 2009.06.22. 00:26:47

@Rosszindulatú Vászka: a Magyar Vándor c. szösszenet egy az egyben a gyaloggalopp koppintása (vagy mondjuk jóindulatúan: magyar vonatkozású átértelmezése). Szerintem elég jól is sikerült, én például nagyjából annyit röhögtem rajta, mint az eredetin. Talán ezt a jelenetet leszámítva, mert ilyet csak angolul lehet: www.youtube.com/watch?v=9V7zbWNznbs

hablabla 2009.06.22. 03:50:17

Ezzel a tüntetéssel sincs semmi gond, ez a demokrácia és szólásszabadság. Amiért mások már tüntettek, sőt meghaltak, így nekik már másért is jut idejük felvonulni.

De a jelenlévők ugye tudják, hogy azért okkal voltak ott, szervezték, fel- és kihasználták Őket, még ha nem is tudják kik és mire?
Az ország helyzetén kb. semmit se változtattak. Művészakciónak nevezném.

Bízok benne, hogy néhány év múlva, amikor felnőnek okkal, és céllal vonulnak fel, hogy ne használhassák Őket ki, és fel-. :)

Fiatalon mi is ilyenek voltunk... csak aztán a kutyánkat lelőtte egy orosz katona, és megijedtünk, akkor megkomolyodtunk.

hablabla 2009.06.22. 03:51:13

Ezzel a tüntetéssel sincs semmi gond, ez a demokrácia és szólásszabadság. Amiért mások már tüntettek, sőt meghaltak, így nekik már másért is jut idejük felvonulni.

De a jelenlévők ugye tudják, hogy azért okkal voltak ott, szervezték, fel- és kihasználták Őket, még ha nem is tudják kik és mire?
Az ország helyzetén kb. semmit se változtattak. Művészakciónak nevezném.

Bízok benne, hogy néhány év múlva, amikor felnőnek okkal, és céllal vonulnak fel, hogy ne használhassák Őket ki, és fel-. :)

Fiatalon mi is ilyenek voltunk... csak aztán a kutyánkat lelőtte egy orosz katona, és megijedtünk, akkor megkomolyodtunk.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2009.06.22. 05:23:27

A demokratikus jogok nemkülönben a táblacipelés mindazonáltal helyeselhető indulatos időjárás szándéka kicsomósíthatatlanul befolyással bír szerintem tulajdonképpen.

Éljen a Párt!

Vati 2009.06.22. 12:52:01

Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi környezetben egy ilyesminek mindenképp van politikai üzenete, konkrétan az, hogy a kormányellenes tüntetéseket bagatellizálja. Aki ezt nem látja az vagy külföldi vagy ostoba. Emiatt ez nagyon rosszul lett időzítve, ha tényleg csak a móka volt a szervezők szándéka. Mondhatnánk azt is, izléstelen.

Rosszindulatú Vászka 2009.06.22. 13:32:13

Provokáció, most már számomra is nyilvánvaló ?)))

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.06.22. 16:56:02

@Vati: Igaz, a kormányellenes tüntetések bagatellizálására nincs is semmi szükség....

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2009.06.22. 17:15:29

@Vati: Akinek inge, tényleg vegye magára a nevetséges felvonulósdit :D

csőr dzsinn ész 2009.06.22. 21:10:15

@Vati: lelepleztél mindenkit. Mertek vigyorogva kiröhögni téged és az ellentábort meg minden félhülyét.

Hol van a kivégzés? Dunapart?

REND A LELKE MINDENNEK!

GYŐZZÖN az erősebbik! Le a bilerálislobsihomokekszekkel!

Ja és én ostoba bunkó vagyok, te pedig rendkívülértelmes, összefüggéseken átlátó és humorérzéked fantasztikus!

Lemondok, no és holnaptól nemeszek marhafelsál!

bloodhound v2.0 2009.06.25. 08:00:20

Vati 2009.06.22. 12:52:01

éljenek a külföldiek és az ostobák, bár ők eddig is ÉLTEK. neked meg további kellemes vergődést a saját magad, és a hozzád hasonlóak által magatoknak kreált "ellenségekkel teli" kétdimenziós "világban".

YiDaKi 2009.06.25. 18:38:41

You just want TURUL the world!

Nati Walter 2010.08.03. 01:20:34

Látszik hogy vakácio van a bölcsészkaron is........

Nati Walter 2010.08.03. 01:22:18

"idős hippik, entellektüellek és senior technósok is ugyanolyan kajánul vigyorognak, mint a másodéves egyetemisták." senior technosok??? pl DJ Dominique? :-Ö
süti beállítások módosítása