Képgyár

"Ilyet én is tudok csinálni."
"Ezt nevezik művészetnek?"
"Régen bezzeg tudtak festeni."
"Na, ezt én is kiraknám otthon."
"Afrikában közben éheznek."
Fotó, képzőművészet, építészet, látható és láthatatlan dolgok.

Friss topikok

IndaFotó képek

Linkblog

Publikálatlan jelenet a Banksy-filmből

2010.11.10. 11:45 Földes András

 Banksy egy a filmjében nem látható részletet rakott fel a netre. A menekülős jelenetben a főhős, Thierry Guetta és a Space Invaders-csoport tagjai egy mozaikot ragasztanak a híres Los Angeles-i Hollywood feliratra. Mivel a betűk magán területen állnak, a rendőrök üldözőbe veszik őket, helikoptert küldenek rájuk, és végül persze nem sikerül meglógniuk. Az akció azonban váratlanul enyhe büntetéssel zárul, nem tartóztatják le őket, megússzák helyszíni bírsággal.

 

A jelenet izgalmai sem tudtak meggyőzni azonban arról, hogy nem áldokumentumfilmről van szó. Ahogy a kritikában már hosszasan tépelődtem róla, Banksy filmje zseniális, de gyanús. Ha jobban megnézzük, ez a jelenet is leforgatható volt valódi üldözés nélkül. 

A menekülés és a rendőrök soha nem látszanak közösen egy képen. A hangosbemondós felszólítás utólag szinkronizálható. Egyetlen jelenet van, ahol a helikopter alatt feltűnik az egyik résztvevő. Persze lehet, hogy a street artos által szándékosan keltett ködben már a valóság sem tűnik igaznak, amivel Banksy tulajdonképpen elérte célját.

Az azonban biztos, hogy Banksy tudatosabb az egyszeri utcai művésznél. A videó ugyanis az Exit Through The Giftshop DVD-megjelenésére hivatott újra beszédtémává tenni a filmet.

Szólj hozzá!

Címkék: film street art banksy

A bejegyzés trackback címe:

https://kepgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr402438121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása