Képgyár

"Ilyet én is tudok csinálni."
"Ezt nevezik művészetnek?"
"Régen bezzeg tudtak festeni."
"Na, ezt én is kiraknám otthon."
"Afrikában közben éheznek."
Fotó, képzőművészet, építészet, látható és láthatatlan dolgok.

Friss topikok

IndaFotó képek

Linkblog

Felkavaró képsorok az internetről

2010.09.11. 13:01 Földes András

A melodráma fájdalmasan félrehordó műfajának egyik bravúrja volt a Cinema Paradiso, ahol egyetlen jelenetben úgy csattant el 98 csók, hogy az egész mégsem fulladt bele a szirupba. A Tornatore-film utolsó jelenetében lebonyolódó csókok ugyanis nem egy happy end kellékei, hanem a cenzúra áldozatai voltak. A snitteket több évtizednyi filmből vágta ki az ájtatos cenzor, hogy aztán egy jelenetté ragasszák össze a végén. Mármint a Cinema Paradiso végén.

 

Ilyesmi azonban nem csak a forgatókönyv-írók fejében fordul elő, hanem a valóságban is. Egy pennsylvaniai mozi raktárában találtak egy, a némafilmek korából megmaradt nyesedékkel teli ládát, csupa olyan jelenettel, amelyek megtekintése örökre lerombolta volna a nézők erkölcsi és morális gátjait, tragikus események sorát indítva meg ezzel.

A női bokákat, fürdőruhás jeleneteket és az illetlenül heves tánc mozdulatait a bölcs cenzorok szerencsére kivágták, így ma az egész világ kételyek nélkül, egyenes derékkal tekintheti meg, milyen fertőtől szabadítják meg a cenzorok koruk védtelen médiafogyasztóit.

Szólj hozzá!

Címkék: film botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://kepgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr302288434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása