Képgyár

"Ilyet én is tudok csinálni."
"Ezt nevezik művészetnek?"
"Régen bezzeg tudtak festeni."
"Na, ezt én is kiraknám otthon."
"Afrikában közben éheznek."
Fotó, képzőművészet, építészet, látható és láthatatlan dolgok.

Friss topikok

IndaFotó képek

Linkblog

Nem lesznek tömeges elbocsátások a Képgyárban

2010.07.11. 16:00 Földes András

Kedves olvasók, tisztelt kommentelők. A Képgyár termelési ciklusában lezárult az a szakasz, amikor a munkások a lelkes üzemvezetőkkel karöltve sorban fröccsöntik a szerintük hasznos termékeket. Egy nap, másfél évvel a gyáravató után kinéztünk az üzemi érkezde ablakán, végighordozva a tekintetünket az udvaron. Feltűnt, hogy egyes termékek halomban állnak, másokat viszont már rögtön a gyártósorról targoncáznak el. Megállt kezünkben a tarhonyával púpozott kanál. Tudtuk, a portfolió újragondolására van szükség.

foldesandras: IMG 4531

A blogot az Index vizuális kulturával foglalkozó véleménycikkei számára indítottuk el. Reméltük, hogy az írások, elkülönülve a kulturális vezetők lózungjait ismertető, filmeket cincáló, tévécsatornák nézettségi harcait elemző cikkektől, ipari reflektorok fényével világítják meg a magyar sajtóban alulkezelt témát. Meggyőződésünk volt, hogy a japán és német mérnökök segítségével kifejlesztett high performance comment system(TM) segítségével a témát tovább boncolgató, kritizáló, új oldalról is megvilágító közösség alakul ki.

A japán és német mérnökök azonban nem ismerték a sunáznám, az első és az ez is poszt?! kifejezéseket, így azok akadálytalanul jutottak a rendszerbe, eltömítették a fogaskerekeket, és a comment system besült.

A termelési struktúrára a legnagyobb csapást mégis az mérte, amikor egy intézményi vezető, akinek amúgy többször elmeséltük, hogy a Képgyár a kultúra rovat szerves része, megkérdezte: cikkünk az Indexen vagy a Képgyárban jön le.

A posztok az olvasónak szólnak, mormoltuk el alapelvünket, és döntöttünk. Ha nem világos a helyzet, akkor nem a befogadóban, hanem a rendszerben van a hiba. A hivatalos indexes cikkek mostantól tehát ismét az Indexen jelennek meg. A Képgyárat ugyanakkor nem zárjuk be, a munkások maradnak a gyártósoroknál, annyi változás történik, hogy a témában mostantól a valóban személyes, rövid, fésületlen és spontán tartalmak jelennek meg. Ezek mellett pedig feltöltjük azért az anyalapunkon megjelenő írásokat is, hogy lehessen kommentelni. Ötleteket és témajavaslatokat pedig szeretettel fogadunk. Jó szórakozást.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr862144667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sophie. 2010.07.14. 21:52:13

(huh a cím ellenére az elejét olvasva már azthittem hogy a képgyár is megszűnik)

egyébként csak azt szeretném megjegyezni a hightech comment systemen keresztül, hogy a látszat ellenére szerintem sokan vannak akik szeretik olvasni ezt a blogot és értékelik a felvetett témákat és örülnek a jó kritikáknak, csak mi nem azok vagyunk akik az "első"ket és a "még mindig szarazindex" típusú létfontosságú gondolatokat kényszeresen küldik oda akármilyen bejegyzés után.

mondjuk az tényleg kár hogy ritkán van csak értelmes kommentvita itt, de ez gondolom a remek magyar webkettes kommunikációra általában is igaz.

szóval továbbra is lelkes fogyasztója leszek a képgyár termékeinek (amik amúgy abszolút hiánypótlók is a magyar piacon, hamár itt tartunk)
süti beállítások módosítása