Képgyár

"Ilyet én is tudok csinálni."
"Ezt nevezik művészetnek?"
"Régen bezzeg tudtak festeni."
"Na, ezt én is kiraknám otthon."
"Afrikában közben éheznek."
Fotó, képzőművészet, építészet, látható és láthatatlan dolgok.

Friss topikok

IndaFotó képek

Linkblog

Magyar építészek kerültek a falvédőre

2010.07.16. 14:04 Földes András

A világ egyik legmenőbb dizájn- és építészeti magazinja a magyar Sporaarchitects irodát is beválogatta évenkénti best of listájába. A budapesti iroda a 2010-es Wallpaper Architects Directory 30 műhelye közé kerülve eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét érte el. 

Az örömben osztozik a Képgyár is, hiszen az iroda egyik vezető építészével készülnek az ország érdekes építészeti helyszíneit bemutató videóink, például a pécsi, vagy a rózsadombi filmek. Beszámoltunk továbbá az iroda legutóbbi munkájáról, a négyes metró két állomásáról is.

Az elmúlt nyolc évben a Sporaarchitects több hazai és nemzetközi fórumon is megjelent. Két egymást követő évben, 2005-ben és 2006-ban is az iroda nyerte a Média Építészeti Díját a legjobb terv kategóriájában. Munkáikat bemutatta a berlini építészeti központban 2005-ben rendezett Emerging Identities East című kiállítás, a Prágát, Budapestet és Bécset beutazó Young Blood Export, a 2009-ben Bécsben megrendezett
WONDERLAND „Deadline Today”, illetve önálló kiállításuk is látható volt a budapesti N&n Galériában, 2008-ban.

A Sporaarchitects emellett öt éve egyik alapítója és működtetője a KÉK - Kortárs Építészeti Központnak. A Wallpaper felkérésre az iroda tagjai lakóházat terveztek egy VII. kerületi foghíjra. Az izgalmas elképzelés a Weekend-City nevet viseli.

A Wallpaper Architects Directory a nemzetközi építészszakma irányadó válogatása, amely évek óta a magazin szakmai zsűrije által a leginnovatívabbnak tartott építészirodákat mutatja be. Az eddig kiválasztott és bemutatott műhelyek közül számos azóta nemzetközi hírnévre tett szert.

3 komment

Címkék: design építészet kortárs építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://kepgyar.blog.hu/api/trackback/id/tr52155576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szajkó 2010.07.16. 15:09:27

Földes András, a saját neveden kívül legalább egy megdicsőült építész nevét leírhíttad volna az öt bekezdéás valamelyikében! A Sporaarchitects fedőnevű irodában is nevesített építész tervezők alkotnak.

tttthhh (törölt) 2010.07.19. 19:01:23

@szajkó: 3 kattintással elérhető az építészek neve a cikkben szereplő hivatkozásról.
Miért kell mindenbe belekötni?

szajkó 2010.07.20. 15:07:46

ahogy egy színházigazgató, egy rendező, színész, előadóművész, költő, szobrász, festő, balerina, koreográfus, zenész és így tovább MŰVÉSZ neve említése nélkül féllábas lenne egy filmstúdió, színház, műterem, galéria stb. produkcióját méltatni, ugyanúgy megilleti az építőművészt is ez a személyesség. Manapság több elismert mesterfodrászt, borászt, szakácsművészt ismer név szerint a közvélemény, mint ahány jó építészt, és ez a sajtó sara is.

Íme a háromklikkes hivatkozás, memorizálom a neveket:

A sporaarchitects építészirodát négy partner, Dékány Tibor (1968), Finta Sándor (1973), Hatvani Ádám (1972) és Vadász Orsolya (1976 ) alapította
süti beállítások módosítása